maandag 25 juni 2012

Op weg naar de Azoren

Na onze reis naar Budapest veranderde onze plannen voor de zomervakantie. J&J wilden eigenlijk toch wel heel graag een maand werken. Vorige jaren is gebleken dat het heel lastig is om vakantiewerk te vinden als je 4 weken weg bent en daarom wilden ze liever thuisblijven.
Paul en ik besloten toen om samen te gaan, maar omdat dat de eerste keer zou zijn sinds we kinderen hebben, leek het ons beter om 2 weken te gaan i.p.v. gelijk 4 weken en natuurlijk konden we dan ook in juni gaan i.p.v juli of augustus.
Twee weken Ierland (wat het oorspronkelijke plan was voor deze zomervakantie) vonden we te weinig en daarom zochten we een andere vakantiebestemming.
Ik wilde graag een eiland-vakantie en vond de Azoren wel leuk klinken. Er was ook geen groot tijdsverschil (het is daar 2 uur vroeger dan hier) en dat zou wel makkelijk zijn voor het kontakt met thuis.
Niet gehinderd door enige kennis van de Azoren boekten we tickets naar São Miguel, een hotel en een huurauto.

Normaal kopen we van te voren altijd een Capitool reisgids, maar die bestaat niet voor de Azoren.
In die van Portugal zijn een paar pagina's voor de 9 eilanden en ik geloof dat er 4 waren voor Sao Miguel, dus de reisgids sloegen we dit jaar over en besloten het eiland te gaan ontdekken aan de hand van geocaches. (alle cacheverhalen zijn te lezen op het log van The Travel Fairy)
Omdat caches door locals neergelegd worden, kom je vaak op de mooiste, niet toeristische plekjes.

Omdat we geen zin hadden in een overnachting in Lissabon en/of meerdere vluchten, hadden we een vlucht geboekt met AirBerlin, vanaf Dusseldorf.
We vertrokken de dag ervoor, zodat we nog wat in Dusseldorf konden rondkijken.
Op weg er naar toe kwamen we langs Jülich.

Daar hebben we een poging gedaan om het rondje Julich met de auto verder te doen, maar we hadden al snel in de gaten dat we dat veel beter met de fiets zouden kunnen doen.
Daarom zijn we in de richting van # 27 gereden, die was weg toen we het eerste deel van het rondje deden, maar lag er nu inmiddels weer.
We hebben de auto geparkeerd en hebben een mooie wandeling naar deze cache gemaakt.
Hierna zijn we naar Dusseldorf gereden en hebben we onze koffers naar het hotel gebracht.

Mercure Hotel is ons heel goed bevallen. Voor de prijs waar we hier in Brussel Airport de auto 2 weken parkeren, hadden we nu een mooie kamer voor 1 nacht, 2 weken parkeren voor de auto én werden we heen en weer naar de airport gebracht met een taxi.

Kamers met een waterkoker hebben bij mij altijd een streeptje voor :-)

Geen opmerkingen: