vrijdag 12 september 2014

Hamburg en Bremen

Het leek Julian en Jasmine leuk om deze zomervakantie met z'n viertjes op vakantie te gaan, maar dat bleek allemaal nog niet zo eenvoudig te realiseren.
In juli gingen ze allebei werken, in augustus ging Julian een week naar Ierland en had Jasmine twee herexamens waarvan de data nog niet bekend waren.
Toen die data begin augustus eindelijk bekend waren bleek dat het laatste herexamen op 23 augustus was en dat ze 9 september boeken (dat bleek 1 boek te zijn!) moest halen, we konden dus weg in die periode.
Toen kwam de vraag waar naar toe...whahaha
Niet vliegen, niet naar Frankrijk, niet al te ver met de auto, niet te heet en er nog niet geweest zijn.
Nou dat maakt de wereld al een heel stuk kleiner :-)
Jasmine wilde graag naar Duitsland en Julian maakte het niet zoveel uit.
Nu stond op het lijstje van dingen die Paul nog graag zou willen zien de Airbusfabrieken in Hamburg en op mijn lijstje stond Miniatur Wunderland, ook in Hamburg.
Als we daar dan toch in de buurt waren konden we na een paar dagen Hamburg ook Bremen en Bremerhaven wel gaan bekijken en zo hadden we onze vakantiebestemming gevonden.

En zo vertrokken we op vrijdagochtend op ons gemak richting Hamburg.
Onderweg stopten we af en toe om koffie te drinken en dat deden we dan het liefst op parkeerplaatsen waar een cache lag, zodat we die gelijk konden zoeken.
 We hadden een hotel even buiten het centrum tegenover een station. Makkelijk om met de auto weg te kunnen en om met de metro/trein naar het centrum te kunnen gaan.
Dit is de achterkant van het hotel, waar onze kamers waren. We keken uit op het park aan de overkant van de weg.
 De hotelkamers waren nieuw ingericht met erg veel knalrood, wat ik een erg onrustige kleur vind, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
 De badkamer was ronduit vreselijk stom.
Op de foto hieronder zie je de matglazen deur naar het toilet toe. Het was heel licht matglas, dus je kon redelijk goed de persoon die naar het toilet ging.
 Dan had je een tussenstuk met een wastafel. In het toilet was geen licht, je moest de felle tl-lampen naast de wasbak aandoen. Als je 's nachts naar het toilet ging en dat niet in het stikdonker wilde doen, was de hele kamer felverlicht, want de douche ernaast had aan de ene kant een doorzichtige glazen deur en aan de kant van de bedden een licht matglazen raam.
 Als iemand onder de douche stond kon je dat dus ook redelijk goed zien. Nu was dat voor Paul en mij niet zo'n probleem, maar J&J hadden er meer moeite mee, wat heel begrijpelijk is.
Deze badkamer is er echt eentje uit de serie "mooi in theorie maar een ramp in de praktijk".
Maar het hartje dat Paul op het raam tekende was wel heel leuk :-)
 Vlak voor Hamburg hebben we anderhalf uur in een file gestaan en daarom hadden we niet zo heel veel zin om toen we ons in het hotel geinstalleerd hadden naar het centrum te gaan.
Gelukkig zaten er een aantal restaurantjes op nog geen twee minuten loopafstand.
We gingen naar een Italiaans restaurant.
 Dit was mijn eten, het zag er heerlijk uit, maar het was zo ontzettend zout, niet lekker meer.
Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik zonder zout kook, maar dit leek echt alsof ik de zoutpot aan het uitlikken was, bah.


 Na het eten zijn we even naar het station gelopen om te kijken hoe we morgen naar het centrum moeten komen en hoe het kopen van kaartjes werkt.
Ik vond daar het hartje van de dag op de ramen van een bloemenzaak.
Hierna zijn we weer teruggegaan naar het hotel, waar we nog wat rondgerommeld hebben.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat leuk dat jullie met z'n 4-en zijn geweest!