woensdag 9 november 2016

Sprookjesroute Dag 10 Hessisch Oldendorf



Na het ontbijt dronk ik een kop koffie op de kamer,  daarna hebben we alles ingepakt en in één keer naar beneden gebracht en om 9.00 uur reden we weg.
Vandaag moesten we weer naar huis, maar eerst gingen we naar HESSISCH OLDENDORF, waar we een foto gingen maken van de BAXMANN Brunnen.


 De Baxmann is een sage en dit dorpje stond ook in de folder.
Verder was er niet veel te zien, alles was dicht behalve de bakker en daar hebben we wat broodjes gekocht.
 De volgende stop was in PORtA WEStFALICA om de Wilhelm I Denkmal te bekijken.
Dat had niets met sprookjes te maken, maar we kwamen er toch langs en we wilden het uitzicht vanaf dat punt graag bekijken.

Beneden vanaf de weg zag het er helemaal niet uit alsof het nou heel hoog lag, maar we moesten behoorlijk klimmen en zigzaggen voordat we er waren.
Er gaan restauratiewerkzaamheden plaatsvinden en de eerste van drie bouwkranen was net geplaatst, maar we konden toch heel veel en ver zien zonder dat we daar last van hadden.
Het beeld van Keizer Wilhelm I is 7 meter hoog en staat ook nog eens op een verhoging van een aantal meters.


 Het uitzicht was, ondanks dat het heiig was toch erg mooi.

 Deze muur gaan ze restaureren en opnieuw opbouwen.
Toen wij hier aankwamen liepen er misschien vier mensen rond, maar toen we weggingen waren we verbaasd over het aantal mensen dat omhoog gelopen kwam, zelfs 2 groepen, we waren dus net de drukte voor geweest.

1 opmerking:

Margriet zei

Mooi dat jullie op tijd bij dat uitzichtpunt waren.....als het er vol staat met toeristen is het toch een stuk minder leuk denk ik!