woensdag 16 oktober 2019

De tuin aan de zijkant deel 7

In september zijn we bezig geweest met het afwerken van de tuin.
We bezochten een tuincentrum hier in de buurt om bamboe te kopen, maar ze hadden alleen aar hele kleine of hele hoge planten.
Terwijl we daar rondliepen zagen we wel deze spar, we vonden de vorm erg mooi en daarom kochten we hem.
 Paul had een dag vrij genomen en we zouden eerst naar een groot plantencentrum in Genk gaan en dan doorrijden naar Maastricht om planten te kopen.
In Genk zagen we wel wat mooie planten, maar ik had in Maastricht een hele mooi gesnoeide conifeer gezien dus gingen we eerst kijken of die er nog was voordat het niet meer in de auto zou passen.
 De conifeer was helaas net die week verkocht, maar de Cedrus Atlantica Glauca Pendula (treurende blauwe atlasceder) stond er nog wel en die vond ik ook zo mooi en apart, dus namen we die mee, samen met nog een aantal planten.
Toen waren we weer een poosje zoet om alles de grond in te krijgen.

Een paar dagen later reden we nog een keer naar het plantencentrum in Genk en daar kochten we een mooi gesnoeide Ilex vrenata Convexa (Japanse hulst) en mocht ik op de terugweg weer achterin zitten
waar ik tussen het riet en bamboe zat :-)
 En toen ook dat allemaal geplant was konden we de tuin zo goed als af noemen.
Alles bij elkaar heeft het een jaar langer geduurd als dat we gedacht hadden, maar nu is het dan af op een grote steen en wat kleine bodemplantjes na.
We zijn heel tevreden over het resultaat.
Volgend voorjaar gaan we verder met het stuk naast het zwembad.

1 opmerking:

Margriet zei

Het ziet er prachtig uit! Mooie bomen hebben jullie uitgezocht!