dinsdag 16 juli 2013

Uma casa nova e branca

Nu we dus in het bezit zijn van het stukje grond in Capelas moeten we een bouwvergunning zien te krijgen.
Om die aan te kunnen vragen heb je door een architect gemaakte bouwtekeningen nodig.
Wij hebben in aardig wat huizen gewoond en weten heel goed wat we wel/niet willen en zo hebben we dus al plattegronden gemaakt van de indeling van het huis, zoals wij dat graag willen hebben.
Nadat we de grond gekocht hadden, belden we R. om hem dat te vertellen en hij zei dat hij architecten kent.
Als we tekeningen opsturen zal hij eens gaan informeren voor prijsopgaves.
Aangezien we ook al weten hoe de voor en achterkant van het huis er uit moeten gaan zien, ging Paul aan de slag met SketchUp en maakte deze tekening.

Ik vind hem hartstikke goed gelukt.
En nu hopen dat R. een architect weet die het ziet zitten om hier bouwtekeningen van te maken, zodat we als we er weer naar toe gaan, alles kunnen gaan bespreken en de boel in gang kunnen gaan zetten.

7 opmerkingen:

Margriet zei

Lijkt me erg leuk om zelf je huis te kunnen ontwerpen....nu maar duimen dat jullie een geschikte architect vinden, maar dat zal vast wel lukken!!!

Ineke zei

Dat ziet er goed uit, het uitzicht zal prachtig zijn! Moeten jullie nu ook, net als Oma's huisje, 1 kant tegen het blauwe luikenhuisje zetten of hoeft dat niet?

Jolande zei

Dat hoeft niet, maar we doen het wel.
Het terrein is niet zo heel breed, maar 8 meter.
We gaan van muur tot muur bouwen en dat schijnt te mogen als je geen ramen in de zijkanten maakt.
Vandaar de grote glaspartij aan de voorkant en aan de achterkant komt uiteraard ook veel glas, maar geen schuifpuien.

Het is inderdaad erg leuk om zelf iets te kunnen ontwerpen, gelukkig dat Paul en ik eigenlijk altijd op één lijn zitten met zulke dingen, anders zou het een ramp zijn :-)

Ineke zei

Snap het, de ruimte dus goed benutten! En die raampartijen zijn natuurlijk ideaal, wat zal dat heerlijk zijn om zo van het uitzicht te kunnen genieten!

Clari zei

Dat ziet er fraai uit.
Waarom maak je het niet in mini?
Dan kan je dat aan de architect laten zien. LOL.

groetjes Clari.

Jolande zei

Ja Clari dat heb ik ook al gezegd, het lijkt me leuk om het in mini te maken, maar ik probeer verstandig te zijn en eerst eens wat dingen af te maken...
Bovendien is het iets wat onhandig mee te nemen in het vliegtuig, maar ik zou er wel weer ruimte voor hebben in mijn poppenhuiskamer.

marco de jong zei

Hallo Jolanda, met veel belangstelling lezen wij jullie Blog over je avonturen op de Azoren. Wij zijn zelf van plan om binnen een paar jaar naar de Azoren te verhuizen (permanent) en met name de Lagoa area trekt ons heel erg aan. Wij zijn inmiddels al redelijk bekend op Sao Miquel en beginnen ook steeds meer kennissen te krijgen (lees netwerk) daar. Jullie verhalen zijn voor ons zeer herkenbaar, het huis bij het zwembad van Lagoa met het restaurant waarvan wij de Franse eigenaar met zijn vrouw goed kennen en het zoeken naar huizen op het eiland en verheugen op de toekomst daar maken dat we je Blog met een grote glimlach lezen.
Wij zijn nog niet zover dat we daadwerkelijk een huis op het oog hebben, maar zijn wel zover dat dit de komende jaren gaat gebeuren.

Zou het mogelijk zijn om via de mail, of op een andere manier met jullie in contact te komen zodat wij van jullie tips en de ins- en outs kunnen horen om in de nabije toekomst op huizen jacht te gaan.

Mijn meest gebruikte mailadrs is : marco.de.jong@outlook.com

Groeten Marco en Anne