woensdag 30 oktober 2013

Barcelona

Begin dit jaar vonden J&J dat ze best zelf naar een wereldstad zouden kunnen gaan. Uiteraard niet samen, maar helemaal alleen...
Wij hadden daar zo onze bedenkingen bij, want Jasmine raak in Leuven regelmatig de weg kwijt en als Julian op pad is belt hij om de haverklap naar huis met vragen.
Toen kreeg ik het (al zeg ik het zelf) briljante plan om met elkaar naar een stad te gaan, daar overdag allemaal onze eigen gang te gaan en dan ergens afspreken voor het avondeten.
De Paasvakantie kon niet, want Jasmine moest leren. De zomervakantie kon niet want Jasmine was er van overtuigd dat ze herexamens zou hebben en dus zou moeten leren...
Die herexamens bleken gelukkig helemaal niet door te gaan, maar toen had Julian inmiddels wel een vakantiebaan.
Nu kwam de herfstvakantie eraan, maar nu zou Jasmine hoogstwaarschijnlijk stage moeten gaan lopen, maar dat zouden we nog horen.
Wij zijn en blijven Nederlanders, die zulke dingen gewoon graag allemaal goed en vlot geregeld zien, maar this is Belgium...
En als je nou denkt dat de organisatie bij zo'n grote universiteit als Leuven, als een goed geoliede machine loopt, dan heb je het mooi mis...
We hoorden in week 42 dat Jasmine inderdaad in de herfstvakantie stage zou moeten lopen en daardoor week 43 vrij had.
Toen hebben we gelijk tickets naar en een appartement in Barcelona geboekt en maandag 21 oktober vertrokken we dan met z'n viertjes naar Zaventem.
 
 Zoals elke vakantie die we op Zaventem beginnen, begon ook deze bij Starbucks :-)
De vlucht vertrok op tijd, verliep heel goed en ongeveer anderhalf uur later stonden we op het vliegveld in Barcelona, waar Paul en Julian natuurlijk eerst een 'praatgroep' met de piloten gingen houden.
Jasmine en ik haalden alvast de koffers op en toen Paul en Julian kwamen konden we zo doorlopen naar een taxi.

Twintig minuten later werden we voor het appartement afgezet, waar een mevrouw ons de sleutel kwam brengen en een rondleiding door het appartement gaf.
Ik vind het altijd spannend om te zien waar we terecht komen. Dit appartement was niet heel groot, maar alles was er en de ligging was perfekt).
Onze slaapkamer
met badkamer
 De slaapkamer van J&J
met badkamer. Die twee badkamers waren wel heel erg prettig.
In de keuken was ook alles wat we nodig hadden.
Er naast was nog een soort balkon waar een wasmachine stond.
 Ik maakte gelijk foto's voordat er overal uitgepakte tassen/koffers zouden staan,
maar toen we in de woonkamer kwamen en iedereen daar  stond, dacht ik die maak ik later wel.
Daar is het niet meer van gekomen, maar gelukkig had Julian wel een foto gemaakt.
We installeerde ons in het appartement, maakten thee en bekeken wat we de volgende dag
zouden gaan doen.

Geen opmerkingen: