donderdag 31 oktober 2013

Naar Park Güell

Ons appartement lag naast de Sagrada Família,de onvoltooide kerk van Gaudi, waar ze nog steeds aan het bouwen zijn . De verwachting is dat ze daar pas in 2026 mee klaar zullen zijn. Als ik zeg dat het een heel apart gebouw is, is dat zwak uitgedrukt.

 Voor de deur van het appartement zagen we de rij mensen die stonden te wachten om binnen te gaan, al staan. De rij liep van de voorkant, langs de zijkant en nog een stuk van de achterkant...
Opstellen in rijen van 48 :-) Nou dan mag een kerk nog zo apart zijn, daar beginnen we niet aan.
 We liepen door het parkje aan de overkant van de kerk, waar ik deze gezichtsloze meneer wel grappig vond.
 Met de metro gingen we richting Park Güell. Toen we boven de grond waren keken we uit op een jeu-de boulle veldje, waar druk gespeeld werd.
Wie liepen in de richting van het park en namen niet de hoofdweg er naar toe, maar een straat langs een ziekenhuis, waar roltrappen waren, dat scheelde weer wat lopen en klimmen.
 We kwamen het park via de zijkant binnen en liepen gelijk tegen allemaal souvenirverkopers aan, waar we natuurlijk even rondgekeken hebben.
Hier kijken we naar een sleutelhanger voor Julian, die met ons mee was.
 Al zo vaak heb ik foto's van de slingerende bank met trencadis (mozaïeken van gebroken tegels) die langs het plein loopt gezien en daar zagen we hem dan in het echt.
 Heel apart en heel vrolijk om te zien.
 close up

Geen opmerkingen: