dinsdag 10 juni 2014

Eerste afkeuring

De bouwtekeningen moeten goedgekeurd worden door de stadsarchitect van Ponta Delgada. De architect waarmee wij contact gehad hebben heeft een andere functie gekregen en er is nu een 'verse' .
Je kunt zeggen wat je wil, maar snel is hij...
Nu is het natuurlijk niet zo dat de nieuwe bouwaanvragen in stapels van 30 op zijn buro zullen liggen en dus hij heeft alle tijd om alle regeltjes, wetten, punten en komma's te bekijken.
Vrijdag kregen we bericht van onze architect met daarin 3 punten waar geen goedkeuring voor gegeven wordt. Daarbij zat gelijk het bezwaarschrift dat onze architect al gemaakt en verstuurd had (Kijk aan zo iemand heb je wat :-) )
1. Wij hebben de voorkant van het huis gelijk laten lopen met het krot dat er nu staat. Dat staat in het verlengde van de huizen van de buren, maar helaas....
Het huis moet parallel aan de weg komen met als resultaat dat we allemaal rare hoeken gaan krijgen en schuine muren.
2. De oversteek achter mag niet, heeft iets te maken met het berekenen van de oppervlakte.
Wij hebben dit juist gedaan om binnen die oppervlakte normen te blijven,  omdat we dan beneden schaduw hebben en ook in de tuin een stuk schaduw zullen hebben en om het wat speelser te hebben dan een vierkante doos.
Tegen deze punten is er dus gelijk bezwaar ingediend.

Tegen punt 3 kan geen bezwaar ingediend worden, dat schijnt vast te liggen bij de wet (wist de architect ook niet, terwijl hij toch alle wetten goed kent, want tijdens het ontwerpen zijn er diverse dingen aangepast omdat we er anders geen toestemming voor zouden krijgen i.v.m. de wet.
De zijmuurtjes moeten dus 1.50 hoog worden i.v.m. de privacy van de buren.
Persoonlijk vind ik die 1.50 ontzettend stom, want zowel Paul en ik zijn langer dan 1.50 en kunnen dus royaal over muurtjes van 1.50 hoog kijken, als het nu 2 meter of meer geweest was, had ik me er nog wat bij kunnen voorstellen.

Wat we nu precies met nummer 3 doen weten we nog niet, dat is ook een beetje afhankelijk van het antwoord op het bezwaarschrift van 1 en 2. Wie weet moeten we wel helemaal terug naar de tekentafel....

Wordt ongetwijfeld vervolgd :-)

1 opmerking:

Margriet zei

Dat zal ook wel gebruikelijk zijn, dat er eerst dingen veranderd moeten worden! Maar jammer is het wel! Ik hoop dat jullie uiteindelijk toch met een mooie bouwtekening verder kunnen!