vrijdag 26 december 2014

Londen zondag 1

Paul moest voor zijn werk naar een tweedaagse kursus in Londen!!!
Uiteraard ging ik mee en omdat Paul zelf ook nog in Londen wilde rondkijken, plakten we er twee dagen aan vast.
We vertrokken op zondagochtend, zoals altijd weer heel erg vroeg.
Eerst met de auto naar station Leuven en daarvandaan met de trein naar Brussel Zuid.
Daar stapten we in de Eurostar, maar deze keer zaten we apart...
Paul moest eerste klas reizen! Hij heeft verschillende keren gevraagd of hij geen tweede klas ticket mocht kopen, maar dat mocht absoluut niet, want een eerste klas ticket is verzetbaar.
Voor de prijs van een eerste klas ticket kunnen we zowat een weekje weg, dus ik peinsde er niet over om er ook eentje te kopen en kocht een tweede klas ticket en omdat de stoel naast me leeg was had ik misschien nog wel meer ruimte dan in de eerste klas hahaha.
Nu ben ik ontzettend slecht in rekenen en cijferblind, maar als je nu een tweede klas ticket koopt
(€ 88,=) en het blijkt dat de kursus niet doorgaat, of wat dan ook en je moet het ticket door het toilet spoelen en een nieuwe kopen, dan ben je € 176,= kwijt en dat is volgens mij nog altijd heel wat minder dan de € 450,= voor een eerste klas ticket.... maar wie ben ik.
Halverwege de reis is Paul ook afgezakt naar de tweede klas en gezellig bij me komen zitten.
Op St Pancras stapten we dus samen uit de trein.
We hadden zin in koffie en aangezien we nog nooit in de Starbucks op St Pancras geweest waren, gingen we daar eerst koffie drinken, met worteltaart, mmm
Na de koffie hebben we onze Oystercards opgeladen en gingen we met de underground naar Aldgate East, omdat we een hotel vlakbij  The Tower hadden.
Het boeken van een hotel was hetzelfde verhaal al het eerste klas ticket. Natuurlijk mocht Paul niet naar een zelf uitgezocht hotel zoals het Judd of The Best Western waar we in maart waren, nee er moest een hotel van 'de lijst' geboekt worden.
Uiteraard waren die een stuk duurder, maar dat maakt niet uit, we moesten een hotel van de lijst nemen omdat daarvoor business rates waren afgesproken.
We hebben voor de grap eens gekeken wat hetzelfde hotel ons zou kosten als we het privé zouden boeken en het bleek dat het dan goedkoper was als met de business rates whahaha roflol, goed onderhandeld (van het hotel LOL).

De kamer was nog niet klaar, maar we konden de koffers afgeven, voor £ 2,= per stuk...Dat hebben we in onze goedkope hotels nog nooit meegemaakt.
Nu gingen die 4 pond wel naar de kinder kankerbestrijding, dus een heel goed doel.
Op weg naar buiten maakte ik deze foto van het trappenhuis.
Tegenover het hotel ligt King George's Field, een kleine openbare tuin, waar een cache moest liggen
die zijn we natuurlijk even gaan zoeken. Het regende, maar mijn motto is "liever in de regen in Londen dan in België".
We liepen richting The Tower en  toen werd het gelukkig droog.
We verbaasde ons over de enorme lange rij die we zagen.

3 opmerkingen:

Margriet zei

Absurd hoor, die regelingen voor hotels en 1e klas kaartjes. André loopt daar ook wel eens tegenaan op zijn werk. Maar goed, jullie waren wel fijn weer in Londen :-)

Bertiebo zei

Wat een geweldig motto!

Jolande zei

Ik denk dat er bij heel veel bedrijven nog ontzettend veel bespaard kan worden, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van medewerkers.
Maar inderdaad, wij waren weer lekker in Londen! :-)