dinsdag 24 mei 2016

Amsterdam 1

Het was niet alleen Hemelvaartdag, maar ook nog eens Bevrijdingsdag, dus het was maar goed dat we vanaf het hotel met de bus naar Schiphol gebracht werden, waar we de trein naar Amsterdam Centraal namen, zodat we geen parkeerproblemen hadden.
Eerst gingen we heel even aan de achterkant van het station kijken.
ik vind het toch altijd zo fijn als ergens duidelijk op staat wat het is, zoals bij deze boot, als het er niet opgestaan had, had ik vast gedacht dat het een olifant was whahaha
We liepen door het station naar de voorkant, hier hebben we heel wat voetstappen liggen.
Het is jaren geleden dat we in Amsterdam geweest zijn, aan de ene kant zagen we veel nieuwe dingen, maar aan de andere kant voelde het ook weer zo vertrouwd.

Op het Damrak was nog helemaal niets veranderd, daar was het nog steeds een deinende mensen massa en daarom gingen wij snel via wat zijstraatjes richting de grachten.
We zagen allerlei leuke dingen, zoals deze Gaper
Niet helemaal goed te lezen door de spiegeling, maar er staat Pleasurements Love isn't blind
dat vond ik nou echt een leuke slogan voor zo'n winkel.
De deegrol deurknop van deze bakker moest ik natuurlijk ook op de foto zetten.
Als ik zoiets zie zou ik zo graag willen weten wat het verhaal hier achter is.
Bomen prachtig in bloei.
Een paar weken geleden schreef Bertie een logje over een beeldje Boomzagertje, een beeldje dat gemaakt is door een kunstenaar die anoniem wil blijven.
Toen ik dat las, dacht ik dat daar vast wel een cache zou liggen en dat bleek ook zo te zijn. 
Een week  wat later schreef  ze een logje over nog meer van deze beelden en toen ik weer op de site van geocaching ging kijken bleek er een multi te zijn die langs deze beelden ging, nou die wilde ik erg graag doen en zo kwamen we bij het eerste beeld "Man probeert lijn 10 te halen".
Bij "De Harmonicaspeler" kwamen we de eigenaar van het pand tegen, compleet met hoed en zonnebril, het was gelijk helemaal duidelijk wie er model had gestaan voor dit beeld.
Vlakbij de harmonicaspeler zat er een klimfiguurtje op een muur, er moeten er nog een paar zijn, maar die hebben we niet gezien.
Het viel ons op dat de straten en stoepen zo mooi heel zijn en zo schoon.

3 opmerkingen:

trompke zei

Leuk dagje Amsterdam! Het lijkt zo helemaal niet druk ;-)

Bertiebo zei

die deegrol: superleuk!

Margriet zei

Zodra je de zijstraten ingaat is de drukte verdwenen, heerlijk is dat van grote steden! De meeste toeristen blijven op de gebaande paden! Toch leuk wat je zoal ziet met dat geocachen, ik vind het bijna jammer dat wij er niet mee verder zijn gegaan.