maandag 30 mei 2016

Boekarest dag 1 Het licht festival

Het was heel erg druk bij de Pizza Hut en daardoor duurde alles lang, maar dat vonden we niet erg, we zaten lekker, onze voeten konden uitrusten en hoe langer het zou duren, hoe minder tijd we rond hoefden te hangen voor het licht festival zou beginnen.
Toen we betaald hadden en naar buiten liepen was er aan de overkant van de straat, op het paleis Cercul Militar National, een klok bezig met af te tellen; hij stond op 4 minuten, dus dat was een perfekte timing.
Toen de klok op nul kwam, barstte er een prachtige lichtshow los op de muziek van Ode an die Freude van Beethoven. Het was werkelijk schitterend.

Het werd drukker en drukker, de engelenvleugels waren erg populair.
Er was ook veel te doen voor de kinderen. Hier konden ze op knoppen drukken en dan veranderden de kleuren en figuren op het gebouw aan de overkant van de straat.
Hier staan we bij een eigenlijk korte pilaar van lichtgevende buizen, maar omdat die tussen twee spiegels in staat leek het net of je in een oneindige diepte keek.
Op dit gebouw was een lichtshow met de zon, maan, sterren en planeten.
Deze mobile, gemaakt in Eindhoven, Nederland, hadden we vanmiddag al gezien, maar nu het donker was kwam hij heel mooi uit.
Ook hadden we vanmiddag op dit plein, tussen een vierkant van hekken, een enorm plastik zeil zien liggen. We dachten dat er een gat in het plein zat dat afgedekt was, maar het bleek dus een Spiderman achtige figuur te zijn die nu opgeblazen en verlicht was.

Er waren veel verschillende lichtkunstenaars en er was dus ook veel variatie in wat er te zien was.
Dit tapijt, waarvan de patronen veranderden als de kleur van het licht veranderde was ook erg mooi.
Het deed me denken aan een van de eieren van de Egg Hunt in Londen, daar werd deze techniek ook toegepast op een kleed onder het ei, maar nu konden we op het kleed lopen en het mooi van dichtbij zien.
Dit kleed was het laatste van de route en wij waren nu weer vlakbij het hotel, wat heel goed uitkwam, want ik heb door al het lopen van gisteren en vandaag 3 blaren op mijn voeten.
Die heb ik eerst maar eens afgeplakt met speciale blarenpleisters en daarna hebben we nog wat rond gerommeld en zijn we moe in bed gedoken.
Onze eerste kennismaking met Boekarest was heel positief.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Geweldig! Zelfs op foto's ziet het er al mooi uit!

trompke zei

Prachtig zo'n lichtshow!