woensdag 19 januari 2022

De Bouw 19 januari

Nu we sleutels van het huis hebben wippen we om de paar dagen even langs om te kijken, maar vandaag was er weer een officieel bouwoverleg.
Bij het huisnummer is nu elektra voor de video bel; of we die even zouden willen gaan kopen (wat we gelijk vanmiddag nog zijn gaan doen).
Boven de deur zat nu ook een gat met een elektra draad eruit, hier moet een buitenlamp komen; of we die ook even konden gaan kopen (en dat hebben we ook gelijk vanmiddag gedaan).
In de tekeningen had Nuno overal spotjes in het plafond getekend, maar wij houden meer van echte lampen en daarom hebben we maar op een paar plaatsen spotjes laten plaatsen, zoals in de gang.
En die waren de afgelopen dagen geplaatst.
De elektriciens zijn heel druk bezig in het huis en op verschillende plaatsen zitten nu stopcontacten in de muren.
Er is alvast een meterkastje geplaatst
maar van binnen is het nog niet af.
De warmtepomp is geleverd en wordt een van de komende dagen ook geïnstalleerd.
Toen we vorige week in het huis waren om iets op te meten, waren de schilders aan het werk.
Ze vertelden dat ze de betonnen vensterbanken moesten lakken en dat nog die dag zouden gaan doen.
Die grijze betonnen vensterbanken waren me een doorn in het oog en gelakt beton is nog veel lelijker, dus we hadden al besloten om ze te verven, dus heeft Paul aan de schilder gevraagd of hij i.p.v. lak ze niet wit kon verven.
Dat is inmiddels ook gebeurt. Nuno vind het vreselijk lelijk en niet bij de buitenkant van de vensterbanken passen, maar heho, hij hoeft er niet te wonen en tegenaan te kijken :-)
Er zijn elektra potjes gemaakt. 
Zwart is niet echt heel mooi, maar er waren geen andere kleuren, maar de bank komt er voor te staan en het is een stuk mooier om geen draden over de vloer te hebben lopen.

In het toilet boven moest nog een klein stukje betegeld worden en dat is nu ook af.
-Al het schilderwerk is nu af, dus kunnen de airco's in het plafond afgewerkt worden.
-De badkamer spiegel die we in oktober besteld hadden is per ongeluk niet opgehaald door het bouwbedrijf en inmiddels heeft het bedrijf dat de spiegel gemaakt had hem verkocht, dus moet er een nieuwe besteld worden.
-De afwerking voor de rolluiken aan de voorkant is er nog steeds niet...
-Net als vorige week hebben we ook vandaag weer staan wachten iemand van het bedrijf dat de luxaflex voor de badkamer zou komen opmeten, maar weer kwam er niemand.
Toen we buiten stonden werd Paul gebeld dat er iemand bij het huis geweest was maar dat wij er niet waren, hahaha, echt niet ...
Paul zei dat hij het allemaal wel goed vond en dat ze niet meer hoefden te komen, dat we wel ergens anders luxaflex kopen.
Later belde er iemand anders, of we even het precieze adres wilden geven, want de persoon was al een uur aan het rondrijden in Capelas...categorie k..smoezen, dus Paul weer gezegd dat we geen zaken met hun bedrijf willen doen, houdou de groeten en niet tot ziens.
-Furnas heeft vandaag doorgegeven dat het bedrijf waar het keukenblad vandaan moet komen momenteel dicht is vanwege covid besmettingen en het aanrechtblad dus niet op tijd geleverd kan worden. 
Wij hebben dat blad begin september besteld en toen we anderhalve week geleden weer langs gingen bleek dat er een interne communicatie fout was en dat het blad nog besteld moest worden... tja en ddan krijg je dus zulke dingen.
Wij hadden de bui al zien hangen en omdat we anders alle extra kosten gaan verhalen op Furnas, krijgen we nu een tijdelijk aanrechtblad.
 
Maar al met al gaat het gewoon lekker in het huis en komen er toch langzaam maar zeker steeds meer dingen af.

 

Geen opmerkingen: