maandag 31 januari 2022

De Bouw 31 januari

 Inmiddels is de tuin achter redelijk afgewerkt en ligt er een echt putdeksel in plaats van een houten.
Nu konden we opmeten waar het precies ligt en verder gaan met het ontwerp van de tuin.
 Meneer Cabral heeft het stopcontact in het toilet weggehaald en ook de elektra draden die hoger uit de muur staken. Er zijn nieuwe tegels ingezet en het ziet er allemaal weer heel mooi uit.
De keuken begint aardig op een soap te lijken...
We waren laat vanmiddag, dus de mannen waren al naar huis en wij hebben een even rustig rondgekeken.
De vaatwasser, magnetron en oven zijn geplaatst, de koelkast en kookplaat staan klaar om geplaatst te worden.



De spoelbak is er ook.
We hebben in Belgie eentje met het kleine bakje links, daar zijn we zo aan gewend, dus wilden we dat hier ook zo hebben, wat geen probleem was.
Waarschijnlijk heeft Carolina toch een bakje rechts besteld, want vlak voordat we hier naar toe vertrokken kregen we een mail of we eentje met het kleine bakje rechts wilde hebben, nee dat wilden we niet.
Ze zal wel gedacht hebben ik laat het gewoon leveren want in het huis staat dus eentje met een bakje rechts...
We zagen deurtjes liggen en die vonden we heel mooi, precies zoals we wilden hebben, alleen konden we niet plaatsen waar die zouden moeten komen in de keuken.
Ze zijn waarschijnlijk voor het badkamermeubel.
De deurtjes voor de keukenkastjes stonden allemaal tegen de muur aan en toen we die gingen bekijken bleken het allemaal normale deurtjes te zijn waar handgrepen op moeten komen.
Ik zag de werktekeningen liggen, dus ben ik eens even gaan kijken of ik een tekening van de keuken zag en ja hoor, gewone deurtjes met handgrepen....
Die gaan het dus niet worden, maar zulke deurtjes moeten van het vasteland komen, dus dat schiet allemaal heerlijk op NOT.
Maar ik zag ook de planken voor de open kast liggen en die vond ik er schitterend uitzien, precies zoals ik in mijn hoofd had.
Paul zei dat ze hem te lang leken en aangezien ik altijd een centimeter bij me heb, hebben we ze even opgemeten
en die moeten in een kast komen met een breedte van 89,8 cm.....
De technieker is vijf, ik herhaal VIJF keer langs geweest om alles op te meten en dan is het nog niet goed.
Als ik meneer Furnas was dan stonden zowel Carolina als die technieker nu op straat, niet te geloven hoe onbekwaam die twee zijn.
 
Het huis had morgen opgeleverd moeten worden, maar dat gaat hem niet worden...
Morgen kunnen de mannen van Furnas niet komen werken, dus het loopt allemaal nog veel meer uit als dat ze gezegd hadden.
Meneer Cabral kan niet verder met bepaalde laatste dingen en opruimen/schoonmaken en inmiddels is de container vertrokken uit Rotterdam....zucht.

6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja, ik begrijp je zucht!

trompke zei

Ik ben weer bij! Wat is en wordt het mooi allemaal. Tja, dat zuchten is minder leuk natuurlijk. Uiteindelijk zal het allemaal goed komen. De vraag alleen is... wanneer. Saai is het niet in ieder geval.

Jolande zei

Nee never a dull moment :-)
Net terug van het huis, maar daar is dus de hele dag niemand aan het werk geweest en het komt natuurlijk niet vanzelf af.
Zoveel dingen die op een haar na af zijn, waarvan ik dan niet kan begrijpen dat ze niet even 10 minuten doorgewerkt hebben zodat het wel af was.
We hebben zoveel geluk dat de container een week vastgestaan heeft in Rotterdam, anders had hij gisteren aangekomen.

trompke zei

Toch een heel ander temperament en instelling dan wij hebben geloof ik. Waarom zou je vandaag iets doen als het morgen ook kan... Ik kan me voorstellen dat er zo nu en dan flink wordt gezucht. Nu komt die container volgende week zeker? Jullie gaan voorlopig niet terug naar België?

Jolande zei

Gelukkig dat we al jaren in Belgie wonen en dus al wel wat 'gewend' zijn :-)
Als de container mee kan op het schip in Porto, komt hij a.s. maandag of dinsdag aan.
Normaal gesproken blijven we hier nog wel een poos.
We hebben heel veel Ikea meubelen gekocht, die hebben we allemaal in de dozen laten zitten, dus we hebben wel het een en ander in elkaar te knutselen.
En dan gaan we vakantie houden :-)


Margriet zei

Pffffff, zal best moeilijk zijn om je geduld te bewaren, wat een oelewappers! Gelukkig gaat er veel ook wel goed.