dinsdag 29 april 2014

Drie landen brug

Op ons geocachekaartje van Europa was Zwitserland nog een witte vlek. Nu staat dat land op nummer 1 met stip als bestemming waar we nooit meer met vakantie naar toe gaan, dus we dachten dat het wel altijd een witte stip  zou blijven.
Maar nu waren we er relatief heel dichtbij en omdat het schitterend weer was, besloten we om er naar toe te rijden en een paar caches te gaan zoeken (je bent gek of je bent gek lol).

 Onderweg even gestopt om de voorruit schoon te maken.
Voor zo'n bliksembezoek gingen we natuurlijk geen vignet kopen en daarom namen we voor de grens een afrit en gingen we verder over de binnenwegen.
We waren nu in Duitsland in de deelstaat Baden-W├╝rttenberg en aangezien we daar nog geen geocache souvenir van hadden, zijn we in Wiel am Rhein gestopt om een cache te zoeken, zodat dit stukje op de kaart van Duitsland ook ingekleurd is.
Op weg naar Zwitserland kwamen we langs een drie-landen-brug. We parkeerden de auto (gratis) in de parkeergarage van een heel druk winkelcentrum, aten wat broodjes in het parkje bij de brug
 en gingen daarna uiteraard even heen en weer wandelen over de brug. Hier staan we in Duitsland en zien we links Zwitserland en rechts Frankrijk.
De andere kant op gefotografeerd, dit is Frankrijk
 We staan nog in Duitsland en aan de overkant ligt Frankrijk, grenzen blijf ik iets vreemds vinden.
 En hier staan we dan weer in Frankrijk om naar Duitsland te kijken.

 In Frankrijk stond aan de overkant van de brug dit kunstwerk, mooi zo'n bootje bij het water en de bloeiende bloemen maakte het nog mooier.
We wandelden weer terug over de brug en gingen daarna op weg naar Zwitserland.

Geen opmerkingen: