dinsdag 22 april 2014

Naar de Elzas

Paul had nog een aantal vrije dagen die hij op moest maken voor eind april en dat was een mooie gelegenheid om er weer op uit te trekken.
Het kiezen van een vakantiebestemming gaat bij ons soms nogal apart :-)
Vorig jaar hadden we het plan om in het voorjaar naar Istanbul te gaan, maar daar vonden we het veel te onrustig.
Dublin staat ook al heel lang op ons lijstje en we hebben dan ook tot een paar dagen voordat we weg zouden gaan het weer daar in de gaten gehouden: regen, regen en nog meer regen en daar hadden we nou net geen zin in.
En zo besloten een dag of drie van te voren, dat we de fietsen achterop de auto zouden zetten en naar de Elzas zouden gaan.
We boekten een hotel in een plaatsje buiten Strasburg en toen bleek dat de parking van het hotel gerenoveerd werd en er geen ruimte was om de fietsen te stallen.
Wij hadden geen zin om de fietsen gewoon maar ergens op straat te zetten, dus die bleven thuis, maar wij vertrokken maandagochtend, met een heerlijk zonnetje richting de Elzas.
Onderweg stopten we om koffie te drinken in een wegrestaurant.
 En na ongeveer vier uurtjes rijden kwamen aan in Illkirch Gaffenstaden, bij het hotel met de toepasselijke naam d'Alsace
Het hotel is nog niet zolang geleden helemaal vernieuwd
 De kamer was prima. Onder het buro zat nog een tafeltje, dat je een kwartslag kon draaien en zo was er genoeg ruimte voor de laptop en andere spullen neer te leggen.
 En inderdaad, er werd hard aan de parkeerplaats gewerkt.


Geen opmerkingen: