donderdag 8 mei 2014

Luxemburg Stad 1

Vandaag gingen we weer naar huis, maar omdat het zulk mooi weer was gingen we eerst nog in Luxemburg stad rondkijken.
Toen we de koffers in de auto deden, zagen we dat er markt was in Illkirch en daar hebben we eerst even rondgekeken.
 Nog even een foto gemaakt van het plein, de markt en het hotel en daarna gingen we op weg.


We reden weer langs heel veel bloeiende koolzaadvelden, echt prachtig om te zien, maar lastig op een foto te krijgen vanuit een rijdende auto.
 We kwamen zonder problemen in (het land) Luxemburg aan. De stad in bleek een stuk lastiger te zijn, er is een brug afgesloten en de tijdelijke brug is nog niet klaar, waardoor we in een file van bijna allemaal bussen kwamen. Maar uiteindelijk kwamen we dan toch bij een parkeergarage waar we gelijk de auto neergezet hebben.
In de stad was het gezellig druk, op Place d'Armes was een rommel (lees antiek) markt en alle terrasjes zaten helemaal vol.
 Het paleis(je) staat middenin de stad en je kunt er helemaal omheen lopen
 Het leukste vind ik het dappere soldaatje wat helemaal alleen op wacht staat en af en toe langs de helft van het paleis marcheert: vijf stappen heen en vijf stappen terug, hahaha, schattig!!!

 Ik zal toch eens een vakantie geen schapen tegen komen...LOL
Deze fontein heet "March of the Sheeps" en deze foto maakte ik natuurlijk speciaal voor mijn vriendin Nella.
Hier liepen we langs de stadsmuur, op zoek naar een trap. We waren al bij een trap, maar die was bij de afgesloten brug en daar mochten we niet naar toe omdat de weg afgesloten was. Twee agenten vertelden ons dat we richting GĂ«lle Fra (het gouden vrouwen beeld) moesten lopen en daar de trap nemen.
 Die hebben we inderdaad genomen en zo kwamen we in het lager liggende park, wat er nu in de lente weer heel anders uit zag dan de vorige keer toen we hier in de herfst waren.


1 opmerking:

Nella zei


Leuk leuk leuk sta jij niet in een fontein,staan er wel een paar schapen! :-)

Dank voor de speciale foto,en dat je altijd aan mij denkt he :-)