woensdag 7 mei 2014

Tweede dag Strasburg 3

We kwamen bij het station, wat echt foeilelijk was aan de buitenkant.
Toen we dichterbij kwamen zagen we dat de voorkant van het gebouw er nog gewoon stond, maar dat de halfronde glazen koepel er gewoon aan vast was gemaakt. Wat hier het nu van is (behalve het binnenin bloedheet te maken) begrepen we niet echt.
Deze drie vrouwen waren hun i-gevallen aan het opladen op een soort hometrainer, terwijl ze zaten te praten en wat te drinken, dat vind ik nou het nuttige met het aangename combineren.
Door een bepaalde cache kwamen we op de bovenste verdieping van een parkeergarage en daar hadden we een mooi uitzicht op het station en we konden zelfs de kathedraal zien tussen de huizen door.
Na nog wat caches gezocht te hebben, kwamen we bij het Museum of Mordern and Contemporaty Art en vanaf daar zagen we de achterkant van Barrage Vauban.
Dat heeft een panoramisch dakterras, waarover je kunt wandelen. Dat deden we ook en hadden zo weer een ander en heel mooi uitzicht op de torens en de stad.
We wandelden weer terug naar het centrum om daar wat te eten. Dat deden we lekker buiten op een terras met uitzicht op de kathedraal.
En daarna zijn we heel langzaam teruggelopen naar een tramhalte en weer terug gegaan naar Illkirch,
terwijl ik onderweg nog deze foto maakte.

Geen opmerkingen: