zondag 3 april 2016

Rondvaart 1

Toen we een rondje gelopen hadden, gingen we hier op een bankje zitten om een broodje te eten.
Terwijl we dat zaten te doen werden we door Julian op onze ruggen getikt (volgens mij hebben die kinderen ergens bij ons een volgchip verstopt...:-) )
Hij was op weg naar de rondvaartboot, waar hij een kaartje voor had en vroeg of wij ook mee gingen, wij wisten nog niet wat we zouden doen en bleven eerst nog even zitten om verder te eten.
 Omdat het nu wel heel mooi weer was en dat natuurlijk ideaal is voor een rondvaart, zijn we snel naar de boot gelopen zodat we ook nog mee zouden kunnen.
Julian had zich in de tijd vergist en we moesten nog ruim een half uur wachten, net genoeg tijd om nog een kop koffie te drinken.
Hier dronken we de slapste en ook duurste koffie tot nu toe, met de meest onvriendelijke bediening die je maar kon bedenken. Ik vroeg om suiker (dat er niet eens bij zat) en toen ik eindelijk eens een zakje kreeg was mijn koffie zowat koud...
Voortaan gaan we wel weer naar restaurantjes buiten de drukke toeristenplaatsen.
 Toen het tijd was om te vertrekken mochten we van de meneer waarbij we de kaartjes gekocht hadden als eerste de boot op, zodat we goede plaatsen konden uitzoeken, want daarna kwamen er allemaal schoolkinderen.
Hij zei dat we beter overdekt konden gaan zitten, omdat het vandaag erg koud was, hahaha, voor ons was het juist een heerlijke lentedag :-)
 We trokken dan maar wel onze jassen weer aan en gingen voorin de boot zitten.
 Ik deed ook even modern en maakte een selfie f.k.a statieportret.
 Toen alle kinderen aan boord waren vertrokken we.
 Dit werd de zes bruggen tour genoemd, maar meer dan 5 bruggen heb ik niet gezien, tenzij ze deze voor twee tellen
 1. Ponte Luis I
Heerlijk om op een bootje te zitten en de stad op deze manier te zien.
 2. Ponte do Infante

2 opmerkingen:

trompke zei

Heerlijk zo'n boottochtje. En jullie staan er mooi op ;-)

Margriet zei

Leuk zo'n boottocht, zeker met dat weer!