dinsdag 30 augustus 2016

Naar Dublin

De jetlag van Cuba was nog niet eens over en mijn voet helemaal niet, maar we hadden Dublin al geboekt om daar samen met Julian en Jasmine naar toe te gaan en we vonden het erg sneu voor hen om het af te zeggen.
Het oorspronkelijke plan was dat we na een week J&J op het vliegtuig naar huis zouden zetten en dat wij samen nog een rondreis door Ierland zouden maken, maar dat hebben we maar geschrapt en onze tickets omgeboekt, zodat we tegelijk met J&J naar huis zouden gaan.
Maar vandaag vertrokken we om 6.00 uur vanaf huis, reden naar de parkeerplaats in Zaventem en gingen toen met de bus naar de luchthaven.


Daar aangekomen moesten we een eind naar de parkeergarage lopen, waarna we via de cirkel omhoog moesten lopen.
Voor de vertrekhal staat nu een grote tent en daarvoor stond een rij mensen, waar we aansloten.
Er werd gevraagd of we al boardingpassen hadden en omdat we die al hadden mochten we gelijk doorlopen door de linker gang.
In de hal aangekomen bleek dat de balies van Aer Lingus pas over een half uur open gingen, maar gelukkig waren er een aantal stoelen vrij waarop we konden zitten.
Toen de balies open gingen zijn we in de rij gaan staan en hebben we de bagage ingechecked.
Daarna moesten we door de handbagagecontrole, waar we allemaal zo doorheen konden.
Toen we daar doorheen waren zagen we net het vliegtuig van de Rode Duivels vertrekken.

 Uiteraard :-)
 Er was een storing op de borden die de gates aangaven, dus we hebben bij een willekeurige gate zitten wachten tot het tijd was om te boarden en onze gate omgeroepen werd.
We moesten zigzaggend naar beneden lopen om bij de lager gelegen slurf naar het vliegtuig te komen.Het vliegtuig was lang niet vol en daarom had de grondstewardess Julian en Jasmine, die plaatsen achter in het vliegtuig hadden, al naar voren verplaatst, dus die zaten nu op de rij voor ons.
Paul en ik hadden niemand tussen ons in, maar toen we in de lucht waren is Paul op een andere rij met 3 vrije stoelen gaan zitten en zo kon ik fijn met mijn been languit zitten.
We vertrokken met regen, maar toen we bij Dublin aankwamen scheen daar zowaar de zon en hadden we mooi uitzicht op de omgeving.
 Veilig op de grond op de luchthaven van Baile Átha Cliath, wat Dublin betekend.
Van de Ierse taal is trouwens echt geen chocola te maken.


De paspoortcontrole ging hier ontzettend snel, op de koffers moesten we wat langer wachten, maar toen we die eenmaal hadden konden we op zoek naar de taxistandplaats. 

Omdat wij 3 grote koffers bij ons hebben, moesten we een taxibusje hebben en toen dat kwam werden we daarmee netjes naar het kantoor van de appartementverhuur gebracht.

4 opmerkingen:

Margriet zei

Dublin! Ik ben benieuwd wat jullie daar allemaal gezien/gedaan hebben!

Jolande zei

Een stuk minder dan we normaal gezien of gedaan zouden hebben, maar aangezien ik gedacht had dat ik het appartement niet uit zou komen, hebben we toch nog heel wat gedaan :-)
Maar het was heel goed dat we de rest van Ierland even in de koelkast gezet hebben.

Margriet zei

Balen hè, dat je zo'n overbelasting in zo'n korte tijd kan krijgen en dat het herstel vreselijk veel tijd neemt! En Die rondreis Ierland komt vast nog wel een keer.

Jolande zei

Het is meer lastig dan echt erg vind ik.
Ik heb het meeste van Cuba gewoon kunnen zien (zonder dat mijn voet geamputeerd hoefde te worden lol) en daarna van Dublin.
Ierland komt zeker nog wel een keer, want onze lijst met landen die we graag willen zien is behoorlijk ingekort en dan plakken we er nog een paar dagen Dublin aan vast.
Het gaat inmiddels al zo ontzettend veel beter, dat ik er bijna niets meer van merk, maar ik kijk wel uit dat ik het niet weer forceer, want met een dag teveel ben je maanden zoet :-)