dinsdag 21 februari 2017

Lissabon dag 2 Anjos 1

Julian en Jasmine gingen vandaag Lissabon verkennen met een Hop On Hop Off bus, Paul en ik hadden besloten om deze keer een aantal wijken te gaan bekijken aan de hand van caches.
Portugezen zijn dol op cachen en er liggen er dan ook ontzettend veel, zoveel dat we alleen de traditionele caches geladen hebben.
We liepen over de Av. de Liberdade richting de stad, toen we in een zijstraat Elevador do Lavra zagen en daar gingen kijken.
Tijdens onze reizen veranderen we nogal eens van 'planning', nu ook, want we gingen met het trammetje mee omhoog en zouden dan daar rond gaan kijken en gaan cachen.
 Zondag wasdag? :-)  Hier zie je overal in de stad zo de was hangen, als je dat in Leuven zou doen ben je strafbaar.


Zo kwamen we bij een park Campo Mártires da Pátria en zagen aan het begin een standbeeld van Dr Sousa Martins.
Eromheen staan allemaal kleine marmeren tegeltjes met namen en data erop en er liggen veel
bloemen.

Zoeken op internet leerde dat deze dokter tijdens zijn leven veel heeft gedaan voor de armen.
Na zijn leven is er een soort cult ontstaan, waarbij hij als een heilige wordt vereerd, omdat men geloofd dat zijn geest helpt bij wonderbaarlijke genezingen.


Naast het monument staat een ijzeren kastje, waar kaarsen in branden, beschermd tegen de regen en de wind.We wandelden een rondje door het park
 Deze reuze grote bij vond ik erg grappig, ze verkochten er snacks en frisdrank.
 Op de straten zie je heel veel patronen in  kleine vierkante zwarte en witte steentjes, hier in het park was een stukje met het wapen van de stad.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat heerlijk weer, op speurtocht door de stad :-) Leuk dat ik weer mee mag genieten!