zondag 2 april 2017

Lissabon dag 14Na het ontbijt liepen we in de richting van de metro bij Armazens en onderweg maakte ik een foto van deze deurknoppen.

Het regende en tegen de tijd dat we bij Armazéns waren, waren we nat  en omdat het eruit zag of het zou blijven regenen zijn we weer terug naar het appartement gegaan.
We hadden natuurlijk daar koffie kunnen gaan drinken, maar vlak naast de deur zit Pastelaria Orion en toen zijn we daar koffie gaan drinken met een werkelijk verrukkelijke pastei de nate erbij.
Toen we weer buiten kwamen was het droog geworden en liepen we richting Cais de Sodré, via Miradouro de Santa Catarina

maar terwijl we  hier foto’s van het uitzicht en het kunstwerk stonden te maken begon het weer te plenzen en zijn we snel terug naar het appartement gelopen.
Daar hebben we koffie gedronken, gelunched en toen zijn we alvast maar de koffers gaan inpakken, dan hoeven we dat vanavond niet meer te doen.


Tegen twee uur was het zonnig en droog en zijn we alsnog naar Cais de Sodré gegaan, waar we de metro naar Alameda genomen hebben om nog een middagje te cachen.
Toen we uit de metro boven kwamen stonden we in Jardim da Alameda Dom Alfonse Henriques en zagen we aan het ene uiteinde de Fonte Luminosa. 

Wij gingen de andere kant op en kwamen langs verschillende tafeltjes waar mannen spelletjes zaten te spelen.
We wandelden door de wijk Arco Cego en haalden onderweg nog wat te eten voor morgen bij de Continente, het was pas de eerste keer dat we er eentje zagen.
Bij Praça Duque deSaldanha aangekomen vonden we dat het wel tijd was om iets te drinken
gelukkig hoef je dan nooit lang te zoeken.
Hierna zochten we nog een paar caches in de wijk Rego.
De vorige keer dat we in Lissabon waren verbleven we in een hotel in deze wijk en toen was dit gebouw me ook al opgevallen
We kwamen ook langs een gebouw dat ondersteund moest worden :-)
Dit was ook een heel mooi gebouw.
Omdat het al tegen half zes liep besloten we om bij de  Burger King vlakbij Praça Marquês de Pombal te gaan eten omdat we daar toch vlakbij waren en ik de bonenburgers daar heel erg lekker vind.Na het eten hebben we de metro naar Baixa Chiado genomen.
Daar moesten we wel met 4 roltrappen omhoog, waarvan de laatste 3 niet werkten…
We hadden gedacht om onder de FNAC bij Armazens uit te komen, maar we waren helemaal ergens anders.
Toen we eens om ons heen keken, bleken we naast Praça Luis de Camões te staan…whahaha hier zijn we zó ontzettend vaak langs gelopen en we hebben nooit gezien dat er een metro ingang/uitgang was.
Nu begrijpen we ook waarom de taxichauffeur en T. gezegd hadden  dat we zo dichtbij een metro zaten lol.
Enfin we waren nu dus lekker snel in het appartement.
Paul is gaan vliegeren en ik heb caches gelogd en de foto’s gedaan.

1 opmerking:

Margriet zei

Jammer dat de ochtend vooral met regen is voorbij gegaan, maar gelukkig hebben jullie nog genoeg leuks kunnen doen later!