dinsdag 18 april 2017

London dag 4 Hamstead Heath 1

Paul had last van zijn voeten en kon niet meer zo goed op zijn normale schoenen lopen, maar omdat we kleine sleurkoffertjes meegenomen hadden, had hij zijn wandel/sportschoenen thuisgelaten, want we liepen toch in de stad.
Nu zat er tegenover het gebouw een Sport Direct en daar is hij toen na het ontbijt eerst maar eens gaan kijken naar een paar sportschoenen.
Nog geen kwartier later was hij alweer terug met een paar super lichte schoenen en het gevoel dat hij op zachte kussentjes liep :-)
Nou toen konden we dus weer op pad.
Vandaag gingen we naar Hampsteadd Heath, dat staat al heel lang op ons lijstje van dingen die we eens willen zien, maar we hebben er steeds te weinig tijd voor. Nu bleven we langer in London en hadden nu tijd om er eens te gaan kijken.
Toen we uit het station kwamen stonden we midden in het dorpje, waar we eerst rondgekeken hebben.
Paul was van plan om een taxi naar het park te nemen, maar we zagen er zo snel niet eentje en hadden inmiddels in de gaten dat het park niet zo heel erg ver weg was, dus we gingen lopen.
Onderweg kwamen we langs deze tot koffieshop omgebouwde telefooncel; grappig.
De Britse humor is toch echt geweldig.
Waar wij het park binnenkwamen waren een aantal vijvers. In de ene mocht je niet zwemmen omdat het water te ondiep was en in die ernaast mocht je ook niet zwemmen omdat het water nou juist weer te diep was hahaha.
Normaal staan madeliefjes allemaal verspreid over een grasveld, hier stonden ze allemaal bij elkaar op een klein stukje.
Op deze heuvel hebben we onze lunch opgegeten terwijl we genoten van het uitzicht op de stad.
Aan de andere kant keek je uit op een dorpje.
Volgens het bord dat aangaf welk gebouw waar te zien was, moesten we hier tussen de witte flat links en het eifeltorenachtige ding rechts the Eye kunnen zien. Nou wij zagen niets en zelfs op de ingezoomde foto konden we het niet ontdekken.
Toen we de heuvel afliepen en op een groot veld stonden konden we the Eye, en de rest van de City, wel heel goed zien.

1 opmerking:

Margriet zei

Ik schrok al, nu Paul last van zijn voeten? Gelukkig kon hij andere schoenen vinden.