woensdag 6 september 2017

Corsica dag 17 - Pointe de la Parata

Bij Pointe de la Parata was een hele grote parkeerplaats, het zal hier in het toeristenseizoen vast wel ontzettend druk zijn, maar nu was het er redelijk rustig.

 
Het was erg warm en daarom zijn we alleen naar de punt gewandeld en hebben we het pad naar boven om bij de toren te komen over geslagen.
Deze vogel deed ook heel kalm, hij zat zo stil dat we eerst dachten dat hij niet echt was.
Halverwege was een restaurantje en daar hebben we op het terras heerlijk koffie gedronken en genoten van het schitterende uitzicht.
Zo zag het restaurant eruit
We wandelden verder en kwamen over het smalste stukje met water aan twee kanten.
Er kwam weer een superjacht voorbij varen en ik heb besloten dat ik deze wel wil hebben :-)
We klommen een klein stukje omhoog om een cache te zoeken en toen was dit ons uitzicht in de richting van Ajaccio.
Vanaf de uiterste punt konden we de Îles Sanguinaires zien liggen.
Er gaan ook boottochtjes naar toe, dan kun je er een paar uur rondkijken, maar dat hebben we niet gedaan.
Wij hebben hier een poosje rondgekeken, een earth cache gezocht en daarna zijn we weer terug gewandeld.
Het plan was om nog twee caches en stuk verderop te gaan zoeken, maar het was zo warm en we zouden er een uur voor moeten lopen en daar hadden we geen zin meer in, dus zijn we terug gegaan naar het hotel.


Op de kamer hebben we koffie gezet en even wat rond gerommeld en toen belde Julian dat T. (dochter van Paul's zus) had gebeld en dat hij terug moest bellen.
Het opgegeven nummer klopte niet, dus belde Paul zijn zus die vertelde dat het ineens heel slecht ging met zijn vader, dat de doktoren betwijfelen of hij de avond haalt en of we terug konden komen.
Het was inmiddels 16.00 uur en er gaan vandaag geen vluchten meer naar Brussel of Amsterdam, de eerste is onze vlucht van morgen.
Er ging nog wel een vlucht naar Marseille, maar dan zouden we de nacht op de airport moeten doorbrengen om dan twee uur eerder thuis te komen als met onze vlucht. en het heeft ook geen zin om de hele nacht op Marseille of andere airport te moeten doorbrengen om dan misschien 2 uur eerder thuis te komen.
Dus heeft Paul terug gebeld dat we niet meer weg kunnen vandaag en dat we morgen terug komen.
Verder kunnen we ook niet veel doen en daarom zijn we nog een poos gaan zwemmen.
Er waren vandaag vrij hoge golven, maar dat vond ik wel lekker.
Na het zwemmen hebben we gedoucht  en toen zijn we naar de haven gelopen waar we weer bij hetzelfde restaurantje gegeten hebben; Paul had lasagna en ik nam nog een keer een pannenkoek met kaas en tomaat.


En op dit terras hebben we dus 4 avonden gegeten.
We hebben nog een stukje gewandeld en voor mij een bloemenijsje gekocht.
Weer terug op de hotelkamer heeft Paul nog verder zitten zoeken of er morgenochtend nog vroegere vluchten gaan en daarna is hij de koffers gaan inpakken zodat ze weer mee kunnen in het vliegtuig.

Geen opmerkingen: