vrijdag 19 januari 2018

New York dag 2 -The Empire State Building


Het voordeel van dat we zo vroeg waren gaan slapen was dat we nu ook vroeg wakker waren en al om 7.00 uur naar het ontbijt gingen.
Naast het hotel is een Japans restaurant, dat via de hal van het hotel te bereiken is en dat wordt 's ochtends gebruikt als ontbijtzaal met een klein buffet.
Het is niet echt uitgebreid, maar de dingen die er waren, waren wel precies dingen die wij lekker vinden, zoals croissantjes, muffins en bagels.
Het enige nadeel (aan trouwens het hele hotel) was de hoeveelheid wegwerp spullen, maar dat komt natuurlijk doordat ze in het Japanse restaurant zitten.

Na het ontbijt heb ik 'snel' koffie gemaakt (het duurt hier vrij lang voordat we met 110 volt het  water gekookt hebben) en toen zijn we naar het Empire State Building gelopen.


We kwamen binnen via Fifth Avenue in de prachtige hal die je ook in films ziet.
Er stond een hele mooie kerstboom waar we foto’s van mochten maken en daarna wees een vriendelijk portier ons waar we naar toe moesten.

Omdat we zo vroeg waren,was het nog heel rustig, we konden zo doorlopen naar de security check en daarna naar de ticket office.
Toen we kaartjes hadden liepen we door naar de lift en omdat er niemand voor ons was konden we gelijk naar boven, naar de 80ste verdieping.
Die etage is dicht en daar kun je dus achter glas uitkijken over New York.
We hadden schitterend weer en het uitzicht was dan ook fantastisch.
We zagen The Ball op Times Square.
En de films liegen niet, er rijden heel veel taxi's en die staan regelmatig vast.
In de verte zagen we het Vrijheidsbeeld.
In de verte zagen we een stuk van Brooklyn Bridge
King Kong hebben we niet gezien, die zat waarschijnlijk op het hoogste stuk :-)
Bijna op de punt van Manhattan zagen we One World Tower.


Ook was er een tentoonstelling over de bouw van dit gebouw, de hoogwerkers moeten echt wel stalen zenuwen gehad hebben.

Toen we uitgekeken waren liepen we naar de lift die ons naar het buitenplatform op de 86ste etage zou brengen en ook hier konden we zo naar boven.
Het was koud, maar dat maakte niet uit, het was droog en perfekt weer om foto's te maken en te proberen om gebouwen te herkennen.zoals the Chrysler Building
Wat ik ook leuk vond zijn alle wateropslagplaatsen die op de daken staan en die je vanaf hier heel goed kunt zien.
We liepen langs een spiegelwand en toen heb ik een nieuw statie portret gemaakt :-)
Om bij de liften die naar beneden gaan te komen moet je door de souvenirwinkel lopen, toen hebben we daar ook gelijk maar even rondgekeken; King Kong was volop aanwezig.
Beneden in de hal zagen we nog deze Season Greetings.
En toen we buiten kwamen zagen we een rij die helemaal om de hoek liep, dat zou nog wel even duren voordat die mensen binnen waren en wij waren erg blij dat we zo vroeg gegaan waren.


1 opmerking:

trompke zei

Wow, ben helemaal onder de indruk... Hoge gebouwen hoor...