dinsdag 13 augustus 2019

De tuin aan de zijkant deel 5

Inmiddels was het bamboe hek geleverd en omdat er voor donderdag mooi weer voorspeld was had Paul een vrije dag genomen.
Normaal is donderdag zijn thuiswerkdag en halen we tussen de middag boodschappen bij AH in Zaventem, dus besloten we om dat eerst te gaan doen.
Maar eerst maakten we een omweg naar Bonheiden om daar bij een hele grote potterie te gaan kijken of ze iets van een waterbassin hadden.
Er is geen water in de zijtuin en het daar naar toe aan te leggen was geen optie, dus had ik in mijn hoofd om een lange, smalle en ondiepe bak van beton te plaatsen waar wat water in kan staan.
In een van de bakken achter het huis hebben we een klein vierkant bakje staan waar we water in gieten en waar vogels uit drinken.
Er waren waterbassins in overvloed, maar niet wat ik in mijn hoofd had.
Ze waren er wel dieper, dan zouden we ze in moeten graven, maar aangezien de tuin vanaf de weg toegankelijk is moet je er rekening mee houden dat er kinderen onverwacht in kunnen vallen en kunnen verdrinken.
Toen vonden we een kleiner bakje, maar dat zou verdwijnen op de plaats waar het zou moeten komen, maar er stonden er 3 en dat vond ik wel een goed alternatief voor 1 lange bak, dus namen we die mee.
 Donderdag maakten we alvast een begin met het hek.
We hebben rollen van 1.20 en van 1 meter, omdat het terrein omhoog,vlak en daarna naar beneden loopt en het eerste stuk moest helemaal bijgeknipt worden.
Ik heb allemaal stukjes ijzerdraad zitten knippen en Paul heeft daarmee het hek vastgezet aan het groene gaas.
Dit weekend is het hek tot achter de houten schutting afgekomen.
 En dat staat al een heel stuk beter dan die lelijke betonnen palen met groen gaas eraan.
 Vooral achter het Yin en Yang figuur vinden we het erg mooi staan.
 Zondag is Paul bezig geweest met het uitgraven van de laatste wortels, het opzuigen van nog meer aangeharkte houtjes en het egaal maken.
Het bestelde grint heeft helaas vertraging en komt niet maandag, maar pas ergens volgende week, maar dan is het terrein vlak en kunnen we zo verder.
Vervolgens is Paul doorgegaan met het stukje achter de schutting; daar stond een hoop onkruid en lag allemaal puin.
Dat heeft hij opgeruimd en in het kader van schoenmaker hou je bij je leest hebben we besloten dat we hier een terras gaan laten aanleggen i.p.v. het zelf te doen.
In de 2 bakken achter ons huis staan 2 dwergconiferen, die al die jaren inderdaad mooi dwerg gebleven zijn, maar nu ineens gigantisch zijn gaan groeien.
Voordat ze echt veel te groot worden en omdat augustus de beste maand is om coniferen te verplaatsen, hebben Paul en Julian de eerste uitgegraven (wat een heel werk was)
 en die op een betere en lege plaats in de voortuin gezet en daar staat hij een heel stuk beter.

3 opmerkingen:

Margriet zei

Een flinke klus, maar het wordt vast erg mooi! De bamboe schutting en het yin yang figuur zien er mooi uit en hortensia’s zijn altijd mooi!

Margriet zei

Ha, door jullie tuinfoto’s hebben wij nu in de achtertuin een rieten afscheiding!!! Er stond al van dat metalen gaas, maar zeker in de winter is dat erg kaal, nu zitten we net wat meer privĂ© :-) Bedankt voor de inspiratie!

Jolande zei

Wat leuk!
Bamboe, of riet, is een vrij simpele oplossing tegen gaas aan, maar het staat gelijk een heel stuk beter.