donderdag 7 september 2023

De tuin

Eind vorige week zijn de buurjongens weer geweest om het onkruid uit de tuin te halen en de hottentottenvijgen bij te knippen.
Vanuit de woonkamer ziet het er weer heel mooi uit. 
Als je beneden op het terras staat is vanaf bepaalde punten het pad niet helemaal meer zichtbaar
en dat is precies wat we wilden.
Inmiddels bedekt de bourgainville de zijkant van het schuurtje en is dat vanaf het terras ook nog maar nauwelijks zichtbaar.
We hebben 4 verschillende kleuren canna´s die maar niet uitgebloeid raken.
Het kleine hibiscusstruikje groeit als kool en blijft ook maar bloemen geven.
De bladeren van de engelentrompetboom zijn bijna allemaal opgevreten door slakken, maar dat zie je bijna niet door de hoeveelheid bloemen die er nu hangen.
De alstroemeria´s zijn ook al een paar maanden aan het bloeien; we hebben 7 verschillende kleuren van deze vrolijke plantjes in de tuin staan.
Niet gehinderd door enige kennis van het plantje, kochten we vorig jaar een aantal lobelia´s omdat we de kleine paarsblauwe bloemetjes zo leuk vonden. 
We hebben ze bij elkaar gezet zodat het een stukje van de tuin mooi opvulde.
Toen we na de kerstvakantie thuis kwamen was er helemaal niets meer van terug te vinden en waren van plan om er dit jaar weer een paar te kopen, maar tot onze verbazing begonnen er overal in de tuin blauwe bloemetjes te verschijnen; ze groeien overal behalve waar ze vorig jaar stonden :-)
En tenslotte het palmpje; dat groeit rustig verder.
Hij wordt steeds steviger, de bladeren worden ook steeds dikker en we maken er nog steeds elke week een foto van.
En voor mensen die geen groene vingers hebben of echte tuinliefhebbers zijn, kijken we met veel plezier naar onze tuin en genieten we van alle verrassingen die de natuur steeds voor ons heeft.

1 opmerking:

Marthy zei

Complimenten hoor wat jullie van die kale vlakte hebben gemaakt, die er prachtig uit en wat heb je veel kleur. De groeikracht van dat palmpje is geweldig.