woensdag 4 september 2024

Middagvullend programma

Ik was net van plan om eindelijk eens een hele middag te gaan knutselen toen Paul zondag, net na de lunch, naar boven met een gele zak...
onze grote maisvriend had net weer verse vijgen gebracht, 3,5 kilo deze keer.

Dat werd dus nieuwe vijgenjam maken, maar omdat we geen potjes meer hadden ging Paul naar Agriloja om nieuwe te kopen, terwijl ik alle vijgen uitlepelde.
Toen Paul  weer thuis kwam was ik ook net klaar, dus werden de potjes uitgekookt
en de nieuwe jam gemaakt.
Alles was klaar om de potjes te gaan vullen.
Daar gebruikte ik deze keer een grote trechter voor, zodat er eigenlijk geen kans was dat de jam naast de potjes en op mijn hand zou komen.
Dat werkte perfekt. 
Het eerste potje was gevuld, maar toen ik het omdraaide om het op z´n kop op de theedoek te zatten liet het deksel los en stroomde de inhoud over de binnenkant van mijn hand over vier vingers naar beneden.
Nou ik denk dat alle buren me gehoord hebben, niet te geloven hoe zeer dat deed.
Gelukkig stond ik naast de kraan, dus gelijk mijn hand onder lauw water.
Paul belde met Julian (onze EHBO'er) om te horen hoe lang dat moest:20 minuten.
Nu is het niet de eerste keer dat ik iets verbrand en het zal ook wel niet de laatste zijn, maar dit was wel het ergste tot nu toe.
Maar omdat ik dus wel eens brandwondjes heb, is er ook altijd biogaze in huis en sleep ik dat ook overal mee naar toe.
Hier is het niet te koop, dus hebben we het meegenomen uit Belgie en dat was nu maar goed ook.
Vier vingers ingepakt en daarna mijn hand en toen is Paul snel naar de drogist gereden om verband te gaan halen zodat alles afgedekt kon worden.
Toen Paul de dekseltjes bekeek, bleek het dat het een ander formaat was dan de eerst, het scheelde maar een milimeter, maar dat was dus genoeg om los te schieten.
Hij is terug naar de winkel gegaan om nieuwe, en nu goede te kopen en het gekke is dus dat ze geen potjes hebben die bij die dekseltjes passen, dus wel heel raar van de winkel.
Nadat hij terug kwam hebben we de jam weer gekookt, potjes gevuld en afgesloten met de goede dekseltjes.
De middag was inmiddels voorbij, van knuselen en andere dingen doen kwam helemaal niets meer met die hand, maar de jam is weer heerlijk en we hebben er inmiddels ook een aantal mensen, zoals de buren, blij mee gemaakt.


2 opmerkingen:

Marthy zei

Ik precies wat je bedoelt, hete jam is echt heet en ik heb al verschillende malen een kleine brandplek gehad. Maar dit bij jou is wel serieus. Hoop dat het goed geneest. En ik sleep ook altijd Biogaze met me mee.

Bertiebo zei

Wat akelig! Sterkte