zondag 3 november 2013

De rest van de eerste dag

We besloten om lopend naar huis te gaan, op die manier zie je het meeste. En omdat we hoog waren, hoefden we niet meer te klimmen.
 Onderweg zochten we nog een cache bij een voetbalstadion.
 En we verbaasden ons over de mooie stoeptegels, waarvan ik natuurlijk gelijk een foto maakte voor in mijn 365-dagen journal, als bloemetje van de dag.
 We kwamen langs een mooie supermarkt, waar we wat boodschappen deden.
Terwijl we naar huis liepen, hadden we uitgekeken naar een restaurantje waar we die avond zouden gaan eten en we hadden er eentje gezien, waar allerlei soorten paëlla op de menukaart stonden, ook een vega-uitvoering.
Jasmine was al in het appartement, na een hele dag door Barcelona gelopen te hebben zonder te verdwalen!!! en nadat we wat gedronken hadden, liepen we naar het restaurantje.
Daar spraken ze geen engels, maar met wijzen op de kaart kwamen we een heel eind. Een van de klanten, die op punt van vertrekken stond,  maar wel Engels sprak, kwam vertellen dat de paëlla die Julian wilde hebben er niet was, wat we raar vonden, want je hebt een basis, waar je allerlei dingen bij doet, maar goed.
Julian koos een andere paëlla en toen zagen we 'kokkie' naar een grote diepvrieskist lopen en daar kant en klare maaltijden uithalen...net zoals een iglo-maaltijd.
En inderdaad, toen de paëlla op tafel kwam, kon je aan de groenten heel duidelijk zien én proeven dat ze uit de diepvries kwamen.
We hadden dus net zo goed van deze maaltijden bij de supermarkt kunnen meenemen en in het appartement met de magnetron kunnen opwarmen...
De volgende dagen kwamen we in de stad, restaurants tegen met precies dezelfde paëlla kaart en daar gingen wij natuurlijk niet eten!
 We wandelden terug naar het appartement, waar we Barcelona bij nacht konden zien, onze voeten rust gaven en keken wat we morgen zouden gaan doen.
 In de verte zagen we de Torre Agbar, die toch wel heel veel van de 'Gherkin' in Londen weg had.
We vonden deze eerste dag in Barcelona allemaal heel geslaagd.

Geen opmerkingen: