donderdag 7 november 2013

De rest van de tweede dag

We gingen de oude stad verder bekijken, smalle straatjes met kleine winkeltjes, heel wat anders en veel gezelliger dan de brede straten met grote winkelketens.

 Als ze er zijn profiteren we er ook van, dus dronken we chocolademelk bij Starbucks.
Toen was het inmiddels tijd geworden om J&J te ontmoeten bij metrohalte Liceu op La Rambla.
We stonden op Plaça de Boqueria. Deze draak hangt op een vormalige parapluwinkel.
 Julian belde dat hij nog heel ergens anders was en het niet kon vinden. Aangezien hij nu ook zelf een gps heeft, gaf Paul hem de coordinaten van waar we waren en hij zou daar naar toe lopen. Jasmine en ik gingen in de tussentijd in een zijstraatje in een kralenwinkeltje kijken.
Oh wat hadden ze daar veel, ik zag door de bomen het bos niet meer :-) Toch heb ik wat leuke dingen kunnen vinden. Het uiltje kreeg ik van Jasmine.
 Julian belde weer, redelijk gestrest, hij kon ons zelfs met de gps niet vinden. Hij bleek een kilometer verderop te staan en als hij één bepaalde straat af zou lopen zou hij zo bij ons uitkomen, maar helaas, hij was zo gestrest dat zelfs een straatnaambordje vinden niet meer lukte.
Paul besloot om hem te gaan halen, maar aangezien Jasmine en ik geen zin hadden om maar te blijven rondhangen, zijn we met z'n drietjes lopend gegaan...
Toen we Julian gevonden hadden, zijn we via een andere weg weer teruggelopen en toen hadden we echt wel zin in wat eten.

 We kozen een restaurantje uit en ik bestelde een glas sangria, dat had ik nog nooit gedronken en wilde ik wel eens proberen nu ik in Spanje was. Kreeg ik me daar toch een vissenkom vol LOL
 We namen tapas en daarna ging de paëlla in de herhaling, deze keer was hij wel vers en heel lekker.
 Het was inmiddels donker geworden. We wandelden nog een stukje over la Rambla, kochten een ijsje en gingen daarna met de metro terug naar het appartement, uitrusten :-)

1 opmerking:

Chris zei

Wat een mooie tijd om Barcelona te bezoeken en wat heb je een leuke kralen gevonden!