dinsdag 10 maart 2015

Geen stroom

Eergisteravond lag ik in bed te lezen toen ineens mijn lampje uit ging.
Ik dacht dat het de spaarlamp was die kapot gegaan was, maar toen Paul zijn lampje aan wilde doen, bleek dat er helemaal geen stroom was.
Vervolgens riep Jasmine dat ze haar lamp op de grond had laten vallen en dat er daarom geen stroom meer was: kortsluiting.
Enfin, Paul ging met een heel klein leeslampje van mij naar beneden, zette wat schakelaars om in de meterkast en er was licht!
Toen hij gisteren op zijn werk was belde hij me om te zeggen dat het zou kunnen dat nog niet overal in het huis stroom was, omdat misschien niet alle schakelaars goed stonden, maar ik had beneden overal gewoon stroom en boven hoefde ik niet te zijn, dus daar ging ik ook niet controleren.
Het was heerlijk weer en Julian besloot wat te gaan snoeien en bladeren te gaan opzuigen in de tuin.
Op een gegeven moment zie ik hem met de gereedschapskist en de bladzuiger bezig, dus ik vroeg aan hem of hij de stekker wel uit het verlengsnoer gehaald had: natuurlijk Jolande!!!
Ik ga verder werken op mijn pc en ineens is het scherm zwart en het licht uit: geen stroom.
Ik dacht oh dat is natuurlijk de bladzuiger, Julian heeft de stekker weer in het verlengsnoer gedaan en nu is er kortsluiting, dus ik duik de meterkast in, samen met Julian, maar we konden niets ontdekken.
Dan Paul maar even bellen, maar Julian zei misschien zit de hele buurt wel zonder stroom.
Nu zijn ze hier tegenover aan het bouwen, dus ik liep naar buiten om aan de bouwvakkers te vragen of ze stroom hadden, ja hun wel, maar ik niet meer, kijk maar naar boven....
Dat deed ik dus en wat zag ik toen? Dit:
 Wij hebben nog zo'n prehistorische aansluiting met draden over de weg en nu waren de draden naar ons huis toe dus foetsjie...
 Er waren stenen geleverd bij het bouwprojekt en die moeten steeds met een kraan over de elektra draden getild worden.
Dat was nu ook gebeurt en daarna was slimme Henkie die de stenen bracht weer in de vrachtwagen gestapt en weggereden zonder de kraan naar beneden te doen en aangezien de kraan hoger was dan de draden, trok hij die stuk.
Als je je gordel niet vastmaakt gaat er een alarm af, maar met zo'n kraan voluit kun je rustig doorrijden....
Slimme Henkie had helemaal niets in de gaten en trok op die manier alle draden in de rest van de straat kapot.
Iemand aan het eind van de straat zag het gebeuren, heeft de weg geblokkeerd en gevraagd of hij niet eens even achterom zou kijken: Oeps....
Daar lag onze draad in de tuin bij de overburen.
 Er werd gelijk naar Infrax gebeld en die waren er binnen het uur. Op straat was een hele praatgroep :-)
De meneer ging bellen en zo'n beetje dezelfde foto's maken als dat ik gedaan had.
 Na een kwartiertje kwam er nog een auto aan
 en niet lang daarna begonnen ze bij ons huis de draden te vernieuwen

 De internetverbinding was ook kapot, maar ook daar was inmiddels een wagen van aangekomen.
 Toen het net gebeurd was had Paul gebeld, dat als hij me wilde bellen, hij dat op mijn mobiel moest doen (die staat normaal nooit aan), want blablabla
Paul's baas vond dat hij maar beter naar huis kon gaan en zo was hij mooi op tijd om alles van dichtbij te kunnen bekijken :-)
 Daar ging de draad die aan ons huis aangesloten was weer naar de paal.

 Op een gegeven moment hadden we twee bakjes voor het huis:-)
 Hier hadden we weer stroom en was er iemand bezig met de internetverbinding.
Nou dat was een hoop spanning en sensatie op een saaie maandag :-)
Het was vervelend, maar enorm snel opgelost.
Ik ben ontzettend blij dat er geen ongelukken gebeurd zijn in de straat, je moet er toch niet aan denken dat een van die draden op iemand gevallen was....
En ik realiseerde me maar weer eens dat het gewoon eng is hoe afhankelijk we allemaal van stroom zijn...

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Tjee wat een verhaal en ja dat is best eng!

Margriet zei

Wat spannend allemaal!!! Wel een beetje dom van die kraanauto, je mag toch verwachten dat er iemand met ervaring achter het stuur zit!
En ja, als iemand de samenleving wil ontregelen moet 'ie voor de stroomvoorziening gaan.....bijna alles heeft tegenwoordig stroom nodig!

trompke zei

Tjonge... Wat een verhaal! Ja, we zijn erg afhankelijk van stroom. Dat beangstigt mij ook wel eens. Moet je je voorstellen dat alles plat ligt. Dat wordt kaarslicht en wassen met de hand.
Gelukkig is alles weer opgelost!

KnutzEls zei

Als de stroom uitvalt, zitten we mooi gevangen. Niets doet het dan meer. Een heel beangstigend idee. Ik heb hier altijd wel wat kaarsen staan, zodat we in ieder geval licht hebben. De keer dat het hier gebeurde, stond iedereen in de straat op tilt ;-)