dinsdag 10 maart 2015

Madeira zaterdag 2

Nadat we wat broodjes gekocht hadden, haalden we de auto op en reden we een stukje langs de kustweg richting het oosten.
Hier is een nieuwe 'grotere' tunnel aangelegd naast de oude
We stopten bij een miradouro
waar we een cache zochten en genoten van het uitzicht.
De hoofdstad van São Miguel is Ponta Delgada, maar op dit eiland is ook een plaatsje met die naam en daar gingen we naar toe.
Het bleek dat we de weg bovenlangs genomen hadden i.p.v. naar het centrum (groot woord voor een klein dorpje).
Er kwam een tunnel aan, maar vlak voordat we daarin reden zag ik de weg na de tunnel heel smal worden, nog hoger gaan en geen vangrail hebben...
Gelukkig reden we net naast een paar parkeerplaatsen waar je kunt stoppen om van het uitzicht te genieten en daar heeft Paul de auto toch maar  even omgedraaid.
Nu namen we de andere weg die naar beneden en het centrum ging.
Dat was niet veel meer als de plaatselijke koffieshop en de kerk :-)
De oceaan is aan deze kant een stuk ruiger dan aan de zuidkant van het eiland en we hebben hier een poosje naar het rollen van de golven staan kijken.
Het zwembad lag er nu verlaten bij.
We waren van plan om nog een stukje naar beneden te lopen, maar er zat me toch een groot gat in weg, dat was gewoon weggespoeld.
Het leek ons nou niet de meest ideale weg om verder over te lopen, dus we zijn weer teruggegaan en toen hadden we Ponta Delgada hier ook helemaal bekeken.
We reden terug naar de zuidkant van het eiland waar we nog even naar Ribeira Brava gingen.
Daar was heel wat meer leven.
Op deze foto (aanklikken voor groter formaat) lijkt het net of er een soort zigzag slinger boven het dorpje hangt, maar dat zijn de witgeschilderde betonblokken die als vangrail dienst doen.
We hebben hier ook een multi opgelost, maar het eindcoordinaat was ergens de bergen in en daar hadden we geen zin meer in, dus zijn we teruggereden naar Funchal.

Geen opmerkingen: