vrijdag 27 maart 2015

London zaterdag 2

Vandaag hadden we wat dingen op ons lijstje staan, zoals een geocaching event, een bepaalde cache vinden en een tentoonstelling bezoeken.
Julian ging zelf op pad en wij namen de metro naar Green Park, waar we uitstapten en door het park richting Knightsbridge gingen, waar we al ondanks het weer, toch een beetje een lente gevoel kregen door het zien van de bloeiende krokussen
en narcissen.
 Het RAF Bomber Command Memorial, vlakbij Hyde Park Corner (onthuld in juni 2012) zagen we deze keer voor het eerst.
 We waren nog geen tien minuten in het park toen Julian belde dat zijn gps het niet meer deed en of Paul die even kon maken....
We spraken af dat hij de metro naar Knightsbridge zou nemen en dat wij daar lopend naar toe zouden gaan.
Zouden er nog meer landen zijn met zulke stoplichten? :-)
 
We wandelden langs een aantal privé tuinen naar de underground en toen heeft het ongeveer anderhalf uur geduurd voordat we Julian gevonden hadden...
Het beschrijven van waar hij precies is en wat hij in zijn omgeving wel/niet ziet heeft nog wat werk nodig....
 Zijn gps had geen zin en wij konden er op straat ook niets aan doen. We waren nu al zo veel tijd kwijt met wachten en niets doen, dat we eindelijk wel eens verder wilden gaan.
Julian, die ook nog wat caches wilde zoeken en vanavond naar het event wilde gaan besloot dan maar om met ons mee te gaan.
We gingen eerst naar Walton Street, waarbij ik onderweg nog een leuk handvat tegen kwam.
 Al heel lang volg ik Slinkachu en een paar weken geleden had ik op zijn blog gelezen dat hij een nieuwe solo tentoonstelling zou openen op 13 maart! En omdat ik dan toch in Londen was, wilde ik daar ook wel even rondkijken.
 Het waren voornamelijk foto's en twee (grote) diorama's, maar het was echt de moeite waard.
De foto's waren prachtig en het werk weer zo ontzettend leuk en origineel.

3 opmerkingen:

trompke zei

Oh... Slinkachu! Wil al zijn diorama's en straatkunst wel zien! Maar er zullen wel geen tafereeltjes verborgen zijn op straat. Zou ook leuk zijn om die te zoeken ;-)

Jolande zei

Nee die 'tentoonstellingen' op straat worden aangekondigd, zoals een paar jaar geleden in Nederland en later in Antwerpen.
Hij maakt nu wel regelmatig ergens een scene om er foto's van te maken, die blijft dan staan en wie het vind mag het hebben.
Ik denk dat die zoeken heel erg lastig is :-)
Ik heb het boek van de voor deze tentoonstelling gemaakte tafereeltjes gekocht en zelfs dan is het vaak lastig om ze op een grote foto te vinden :-)
Maar het was echt heel leuk om de tentoonstelling even te kunnen bekijken.

Margriet zei

Wat leuk die tentoonstelling! Ik vind het geweldig wat hij maakt! Je zal toch eens de gelukkige zijn om zoiets tegen te komen op straat :-)