vrijdag 30 oktober 2015

Koblenz 3

 Ik heb verschillende fotoverzamelingen en een daarvan is duivels. Nu zie je die niet heel vaak, dus dit uithangbord was weer een leuke aanwinst.
 Op het plein bij het raadhuis zagen we de fontein van de Koblenzer schängel, het jongentje van de putdeksels.

 Ik had net de foto gemaakt en stapte opzij om hem van de zijkant te fotograferen toen hij ineens water begon te spugen hahaha lekker mis...

Na een poosje stopte het water en dan ineens begon hij weer.
Mensen die goed voorbereid naar Koblenz gaan weten dat natuurlijk, maar als je zoals wij, niet gehinderd door enige kennis rondlopen en zoiets niet weten, kun je toch mooi nat worden...
Echt een hele leuke fontein.
 Als je om je heen keek zag je overal mooie dingen.
 Dit standbeeld op de Münzplatz haalde geen kuren uit, maar was gewoon mooi.
op dit plein staan een aantal beelden van gewone stadsmensen, zoals deze bloemenvrouw Blemersch Klär en een politie agent, zoals die er vroeger uitzag.
 Ze keken uit op deze mooie muurschildering.
 Een klein stukje verderop zagen we dit beeld van  Dä reche Henrich.
 Het was inmiddels wel tijd geworden voor een kop koffie. In Duitsland heb je geen gebrek aan konditoreien, dus we hoefden niet lang te zoeken.
Er was net een tafeltje voor het raam vrij, waar we gingen zitten.
En terwijl wij daar zo zaten met onze koffie en wat lekkers erbij, kwam er ineens een groep 'Peters'  voor het raam staan, die waren vast op zoek naar Heidi's :-)
 Na de koffie liepen we verder en kwamen we bij de Vier Türme. De panden op de hoeken van deze kruising hebben alle vier een soort torentje, heel mooi om te zien.
 Er vlakbij zat een hele grote zaak met hobbyspullen, daar ben ik uiteraard 'even' naar binnen gegaan.
 We zijn geen 'shoppers' en ik hoefde dus ook niet allerlei winkels in en ik hou al helemaal niet van schoenenzaken, maar in Duitsland wil ik wel altijd even bij Deichmann naar binnen.
Deichmann verkoopt zomers vaak het soort sandalen waar ik graag op loop en dan ook nog eens in het blauw, want ik ga natuurlijk niet op zwarte of nog erger, bruine schoenen rondlopen :-)
Nu had ik online al gekeken, wat het zoeken in de winkel een stuk makkelijker maakte en ik weer vrij snel buiten stond met een paar laarsjes en een monsterlijk paar "de paden op de lanen in"schoenen.

 Schuin tegenover Deichmann staat de Erfinderbrunnen, een soort steampunkachtige ark van Noah.
Hij was aan alle kanten erg mooi om te zien.

Geen opmerkingen: