zaterdag 19 maart 2016

De Kathedraal

Toen wij om 8.00 uur opstonden kwamen we Julian in de gang tegen, die op het punt stond om te vertrekken!...(normaal staat hij altijd als laatste op).
Wij gingen eerst ontbijten en daarna keek Paul nog even naar de tablet....die was dood en bleef dood, dus daar moet een nieuwe voor komen.
 Het was vandaag 29 februari en overal ter wereld werden geocaching events georganiseerd, waar je een souvenir mee kon verdienen.
Nu ben ik gek op souvenirs, dus wij gingen vanmiddag naar het event in Porto en daar zouden we langzaam, langs de rivier en dan weer naar boven, naar toe lopen.
Jasmine ging een stuk met ons mee. Mag ik normaal nooit foto's van haar maken, tijdens reizen moeten er steeds fotoshoots gehouden worden :-)
 Beneden aan de heuvel begint een stuk van de stadsmuur.
Wij wandelden door naar de Kathedraal.
In het vierkante gebouwtje op de foto zit de Tourist Info en daar gingen we vragen waar  in Porto een grote elektronica zaak zit, maar dat bleek een te moeilijke vraag te zijn.
 We keken in de Kathedraal, die erg somber was.
De azulejos aan de buitenkant waren afgeschermd met hekken, maar je kon ze wel goed bekijken

Ik dacht dat schandpalen altijd van die houten dingen waren waar je je hoofd en handen door moest steken, maar deze zuil op het plein voor de Kathedraal bleek ook een schandpaal te zijn.
Wel een heel stuk mooier dan zo'n houten geval.
 Vanaf het plein hadden we een mooi uitzicht op de wijk die beneden ligt
 Via allemaal steile, oude steegjes in deze wijk zijn we richting de Douro gelopen.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Jammer dat jullie tablet het echt opgegeven heeft. Tja, een elektronicawinkel is ook niet echt een toeristisch hoogtepunt hahaha

trompke zei

Mooie stad....