dinsdag 22 maart 2016

Rua de Santa Catarina

 Hier begint het al echt lente te worden, overal zie je bloeiende magnolia bomen.
 Samen met Julian liepen we in de richting van de stad.
We kwamen langs Jardim Teófilo Braga op het Praça da República.
en de Câmara Municipal do Porto
 Het was zulk lekker weer dat we weer op een terrasje koffie konden drinken.
 Toen we verder liepen kwam ik nog een mooie deurknop tegen voor mijn verzameling.
 Een mooi beschilderde winkel.
 Dit was ook een opvallende winkel met de kop van de koe die als het ware door de deur stak.
Toen we hier na sluitingstijd weer langs kwamen was de kop naar binnen gehaald, wat helemaal een vreemd gezicht was.
Achter deze kleurrijke gevel zit een groot en mooi winkelcentrum. Hier was een elektronica winkel waar we een nieuwe tablet gekocht hebben.
 Als je naar boven keek, leek het net of je naar een klein straatje met huizen keek. Het was het dekor van de food plaza.
 Nadat we de tablet gekocht hadden, zijn we nog even rond gaan kijken in de Rua de Santa Catarina.
We kwamen langs het bekende Café Majestic.
Ik stak de straat over en was Paul kwijt...die stond te praten met een echtpaar. Ik liep heel even binnen bij C&A, waar ik op de bovenverdieping door een raam in een muur 4 poppetjes zag staan. Ik had geen idee waarom ze daar stonden, maar toen ik weer buiten kwam en naar Paul toe liep, die nog steeds naast het echtpaar stond, vertelde hij dat, om 9.00 - 12.00 - 15.00 en 18.00 uur onder de klok bewegende figuren te zien zouden zijn.
Aha, dat bleken dus de poppen te zijn die ik binnen gezien had.
Het was leuk dat we precies op tijd waren om ze buiten te kunnen zien.
 Als we in Portugal zijn komen we regelmatig jongeren tegen die zwarte mantels dragen, ik noem ze altijd de Harry Potter sekte.
Nu zijn we er eindelijk achter dat het universiteits uniformen zijn. Hier was weer zo'n groep die muziek stonden te maken.
'Toen we 's middags in het winkelcentrum waren en even op de foodplaza rondkeken hadden we gezien dat er ook een Wok to Walk zat!!! Nou wij wisten dus wel waar we de rest van de week zouden gaan eten.
Toen we dat zagen, belden we Jasmine, die het inmiddels zelf ook gezien had en ons wilde bellen om daar te gaan eten vanavond. Op dat moment was zij ook in het winkelcentrum en waren wij net voorbij de winkel gelopen waar zij aan het rondkijken was...
Dus tegen etenstijd verzamelde de Happy Family op de food plaza en konden we allemaal eten waar we zin in hadden, wat een uitvinding zo'n plaza.
 Op de terugweg naar het appartement stonden er allemaal lelijke eendjes (Citroën 2CVB) in de straat, die hielden ook een event op deze speciale dag.
 We hadden al een ijsje gegeten op de food plaza, maar toen we langs een ijssalon kwamen waar ze kaneelijs verkochten, konden we het niet laten om hier ook nog een ijsje te kopen.
De Portugezen hebben smaak, want ze zijn gek op kaneel. :-)
Het was maar goed dat we dit extra ijsje gegeten hebben, want na ons heeft iemand de rest van het ijs gekocht en werd het voor de rest van de week niet bijgemaakt :-(
 Vlakbij het appartement hebben we nog foto's genomen van de verlichte brug en het klooster en toen zijn we naar binnen gegaan.


1 opmerking:

Margriet zei

Dat klinkt als een heerlijke dag! Die koe is leuk :-)