zondag 18 september 2016

Er was eens ... een Duitse Sprookjesroute (Hanau 1)

15 augustus is in Belgie een vrije dag en omdat het dit jaar op een maandag viel, was het dus een lang weekend.
Paul had de dinsdag ook nog vrij genomen en de bedoeling was dat we naar London zouden gaan om daar de BFG Dream Jar Trail te gaan doen.
Nu hebben we al heel wat ervaring met trails in London en daar komt véél, heel véél lopen aan te pas en aangezien mijn voet nog niet eens hersteld is van de vorige keer dat ik in London was, ben ik heel verstandig geweest en heb ik gezegd dat we de trail niet zouden gaan doen...:-)
Omdat we de rondreis door Ierland ook al geschrapt hadden, had Paul wel weer 2 weken vrij, die hij toch op zal moeten nemen en toen bedacht hij dat we alvast wel een begin konden maken met de Duitse Sprookjesroute, die we voor dit najaar op 'de planning' hadden staan.
Hij nam de woensdag ook nog vrij (donderdag wilden we thuis zijn omdat Julian vrijdag jarig was) en we hadden zoiets van als het niet gaat met mijn voet zijn we zo weer thuis.
En zo vertrokken we op zaterdagochtend vroeg en na een poos gereden te hebben stopten we bij een Raststätte net voorbij Keulen.
Het was heerlijk weer dus we gingen buiten op het terras zitten met een kop koffie. Had je vroeger nog wel een leuk uitzicht, tegenwoordig staan die dingen propvol met vrachtwagens.


 Om even over twaalf kwamen we in Hanau aan, waar we gingen kijken of we de auto alvast in de parkeergarage konden parkeren, maar het bleek dat de kamer al klaar was en we kregen gelijk de sleutel.
We parkeerden de auto in de ondergrondse parkeergarage en brachten de spullen naar de kamer, die heerlijk ruim bleek te zijn.


 En toen gingen we Hanau, de geboortestad van de gebroeders Wilhelm en Jacob Grimm bekijken.
Na nog geen 100 meter lopen kwamen we langs een kantoorboekhandel, waar ik even binnen ging kijken.
Ik kocht er een aantal Pritt stiften, die in Duitsland aanmerkelijk goedkoper zijn dan in Belgie, plak 'siersteentjes', een grote klaverpons, 2 groene Stabilo fijnschrijvers en , waar ik heel erg blij mee was, een aantal Sakura gelpennen in verschillende kleuren, ik was er nog maar net maar mijn dag kon niet meer stuk :-)
Na nog 100 meter lopen stonden we op de markt voor het standbeeld van de Gebroeders Grimm.

Nu was er bij geocaching dit weekend een challenge om een multi cache te zoeken om een souvenir te krijgen en laat er nu net een multi in Hanau zijn die langs allemaal sprookjesbeelden gaat, twee vliegen in één klap (als het er 7 waren geweest was het weer een sprookje :-) )
Op weg naar het eerste sprookje kwamen we langs deze mooie put.
 We kwamen bij de Waals-Nederlandse kerk, die in de oorlog werd verwoest en waarvan alleen de Nederlandse kerk is gerestaureerd en de Waalse kerk als ruïne en herdenkingsmonument bleef staan.
 En daarnaast stond het eerste sprookjesbeeldje: ROODKAPJE



2 opmerkingen:

Margriet zei

Ik vind het nu al leuk! Ik wil die sprookjesroute ook een keer gaan doen :-)

Jolande zei

Oh dat moet je zeker doen. Het was zo leuk en ook buiten de sprookjes om waren de plaatsjes die we bezochten vaak heel erg leuk/mooi.