woensdag 7 september 2016

Glasnevin Cemetery

Wij hadden besloten om deze bekende begraafplaats te gaan bekijken en omdat de bus daar een pauze houdt kon ik er mooi een foto van maken.

Bij de ingang is een museum, dat hebben we niet bekeken, wij zijn doorgelopen naar het restaurant, waar een memorial staat voor de leiders van the Easter Rising.
Ik maak meestal foto's van de view die we hebben als we koffie drinken, maar dit was toch wel erg bijzonder om uit te kijken op de graven, maar ik vond het erg mooi en sfeervol gemaakt allemaal.
Terwijl we koffie zaten te drinken zag ik rechts naast me  steeds groepen bij een graf uitleg krijgen en foto's maken.
Wij deden geen toer, maar ik ben toch maar even een foto gaan maken zodat ik thuis uit kon zoeken wie die persoon was.
Het is het graf van Michael Collins.
De O'Connel Tower kan beklommen worden en dan heb je natuurlijk een goed uitzicht over de hele begraafplaats, maar dat hebben we niet gedaan.
We hebben heel veel Keltische kruizen gezien
Dit zal ook wel een bekende meneer geweest zijn.
Het grootste gedeelte van de begraafplaats zag er heel mooi onderhouden uit, maar er was een stuk, waar het net leek alsof ze onkruid doodgespoten hadden, dat zag er toch bruin en verwaarloosd uit.
Er was ook een speciaal stukje "Angel Plot" waar allemaal levenloos geboren kindjes begraven werden.
Het zag er heel vrolijk uit, met allemaal ballonnen, knuffels en gekleurde speeltjes, maar het is natuurlijk erg verdrietig.
Deze boom vonden we heel apart.
We hebben heel langzaam een rondje over de begraafplaats gemaakt en toen hebben we nog even bij het begin rondgekeken tot de bus weer kwam.

1 opmerking:

Margriet zei

Mooi daar! Die toren had ik best willen beklimmen!