woensdag 26 juli 2017

Corsica dag 3 - PalaggiuIn de buurt van Cauria ligt Palaggiu; een site met 258 menhirs die eind 19de eeuw zijn ontdekt.
In de gids stond dat ze niet gemakkelijk te bereiken zijn, dat je ergens via een muildierpad 20 minuten zou moeten lopen, maar dat het wel de moeite waard.
Paul had op Google map een weg gezien die er redelijk dichtbij kwam en opgeschreven waar we van de weg af zouden moeten, maar toen we er aankwamen was die weg nergens te zien en keren konden we pas na anderhalve kilometer.
Ik had een winkel/restaurant gezien waar ze streekprodukten verkochten en omdat er mensen buiten op het terras zaten gingen we kijken of ze er koffie zouden hebben.
Ze hadden geen cappuccino, maar wel koffie en dat bestelden we dan ook.
Het bleek expresso te zijn en dat was werkelijk niet te drinken, dus dat hebben we laten staan.

We waren hier niet helemaal voor niets gekomen want de eigenaar vertelde ons dat we het zandpad gelijk naast zijn terrein in moesten om bij de menhirs van Palaggiu te komen,.
Dat is wel privé terrein, maar de menhirs liggen ook op datzelfde privé terrein en de eigenaar gedoogd mensen die komen kijken maar maakt er geen reclame voor.
We namen dus het zandpad en na een paar honderd meter kwamen we langs een pad dat afgesloten was met rotsblokken, gelukkig had Paul dat ook op Google maps gezien en er stond nog een auto geparkeerd en toen hebben wij onze auto er ook neergezet.
Het was ongeveer tien minuten lopen naar de site en daar stonden de 258 menhirs (we hebben ze trouwens niet nageteld)
Voor een groot gedeelte zijn ze overwoekerd door alles wat daar in het wild groeit.
Ik had de lunch spullen meegenomen en we hebben dat onder de grote boom, zittend op een rotsblok opgegeten.
Deze site was leuk om te zien, maar we waren blij dat we er met de auto redelijk in de buurt konden komen, want wij vonden het niet echt de moeite waard om er 20 minuten over een muilezelpad naar toe te lopen (en dan nog 20 minuten terug) zoals in de gids vermeld stond.

Het is jammer dat de eigenaar van dit terrein er helemaal niets om geeft, met wat onderhoud zou er zoveel mooier uitzien.

1 opmerking:

Margriet zei

Ik ben in Bretagne wel eens op een menhirveld met heel veel menhirs geweest, dat vond ik toen heel indrukwekkend! Maar dit lis wel heel erg overwoekerd, echt jammmer.