zaterdag 29 juli 2017

Corsica dag 4 - Figari en SottaNa de koffie gingen we weer verder en de volgende stop was in Figari, waar we bij de airport een cache wilden gaan zoeken.
We hadden gedacht dat het een klein vliegveld voor binnenlandse pruttels zou zijn, maar het was er hartstikke druk met auto’s en we zagen een redelijk groot vliegtuig opstijgen.
Het allereerste vliegtuig dat we zagen staan was er een van Brussels Airlines…we spelen dat we die niet gezien hebben :-)
Paul heeft het later opgezocht hoe het kon dat hij dat had gemist, maar ze zijn pas vanaf 1 juni gaan vliegen en wij wilden eind mei vertrekken.De cache konden we snel vinden en daarna zijn we doorgereden naar het dorpje, waar bij de kerk ook nog een cache moest liggen.
Voor de kerk stonden wat bankjes onder bomen en dat vonden we de ideale plaats om onze lunch te maken en te eten.
Een zacht broodje met camembert en verse aardbeien, mmm zo lekker.

Na de lunch zochten we de cache kwamen daarbij weer langs allemaal van die grafhuisje, die niet allemaal weggestopt liggen, maar op een plek met een prachtig uitzicht op de omgeving.


De volgende stop was in Sotta, daar hebben we best een poos gezocht naar het begin van het pad dat we moesten hebben om bij een cache te komen.
Eva bracht ons op een kleinere weg en toen moesten we nog 130 meter lopen, maar aangezien we aan de verkeerde kant van de berg stonden hebben we dat maar niet gedaan.
Terug op de andere weg konden we de ene ingang niet ontdekken, maar we zagen het gemeentehuis, dat beschreven stond in de listing en daar hebben we de auto toen eerst maar eens geparkeerd.

En  inderdaad aan de andere kant van de weg begon het pad.
Eerst moesten we een heel stuk omhoog klimmen, maar daarna werd het pad gelukkig redelijk vlak.
We kwamen langs twee vervallen huizen

en een soort van buitenoven.
En door de open stukken tussen de bomen hadden we een heel mooi uitzicht.
Ook hier konden we de cache vinden wat de wandeling natuurlijk extra leuk maakte.
Terug naar beneden lopen ging wat lastiger dan omhoog, maar we zijn gelukkig zonder vallen weer beneden gekomen.

Geen opmerkingen: