vrijdag 28 juli 2017

Corsica dag 4 - RoccapinaToen we vanmorgen naar het restaurant liepen om te gaan ontbijten stond er op de parkeerplaats een  wagen met een koe aan het spit, en dat gaf me toch een rook, niet mooi meer.
Gelukkig stond de wind omhoog en konden we vlug net onder de rook doorlopen.
Vanavond is het hele hotel afgehuurd voor een bruiloft en daar is de koe voor.
Gelukkig hadden we er bij het ontbijt geen last van en na het ontbijt hebben we alles ingepakt en zijn we vertrokken.
We reden weer via Sartène en daarvandaan naar het zuiden toe.
Ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Sart`ene ligt een terras op een heuveltop en daarvandaan heb je een heel mooi uitzicht op de Golfe de Rocappina en de rotspunt Pointe de Roccapina.
Een van de rotsen lijkt op een reusachtige sluipende leeuw en wordt daarom Le lion de Roccapina genoemd.


Op de parkeerplaats was het wel druk met mensen die hier even stopten om foto's te maken, maar niet veel mensen namen het wandelpad naar beneden om bij het volgende uitkijkpunt te komen.
Wij deden dat wel
en dat was een mooie wandeling.
Ineens liepen we tegen een ovaal stukje terrein aan dat helemaal ommuurd was, maar het pad liep er omheen en aan de andere kant ging het weer verder onder allemaal bomen door, wat wel lekker koel was.
Toen we bijna bij het uitkijkpunt waren leek het pad op te houden
maar we moesten 'gewoon' even om de rots heenlopen
Om de hoek was het uitkijkpunt, met verschillende lagen en daar had je werkelijk een schitterend uitzicht naar alle kanten.

Op deze foto is het restaurant tegenover de parkeerplaats te zien, maar het pad waarover we gekomen zijn is niet terug te vinden.
Om terug te gaan konden we ook nog een ander pad nemen, maar dat hebben we niet gedaan omdat we wisten dat het pad waarover we gekomen waren goed te doen was en het andere moesten we maar weer afwachten.
Terug bij de parkeerplaats zijn we een kop koffie gaan drinken in het restaurant,
lekker buiten op het terras met een mooi uitzicht.

Geen opmerkingen: