zondag 22 juli 2018

Rondreis West USA Dag 3 - Yosemite Park 3



We gingen weer verder met de auto en reden toen naar een uitkijkpunt waar we een prachtig uitzicht hadden over de rivier naar El Capitan, echt zo mooi.



Toen zijn we doorgereden naar Bridalveil Fall.
Daar was de parkeerplaats vol en we moesten een rondje rijden, maar toen ging er gelukkig net iemand weg en konden we parkeren.
Hier liepen we over een trail van ongeveer 10 minuten, langs een riviertje, naar de onderkant van de waterval.


Het leek wel of we daar onder de douche stonden, maar dat gaf niets want het was best warm en dit was heerlijk verkoelend.
Paul moest weer eens een foto van een groep mensen maken met de waterval op de achtergrond en ik heb er weer een foto bij voor in mijn mapje :-)
Ook hier was het weer erg mooi.


Toen we naar Bridalveil Fall reden had ik op een bordje Tunnel View zien staan en ik had ergens gelezen dat het daar heel mooi moest zijn, dus daar gingen we ook nog even kijken.
Het park is eenrichtingverkeer en Paul dacht dat we eerst weer een rondje moesten rijden, maar toen we dat gedaan hadden en weer langs de parkeerplaats van Bridalveil Falls kwamen, bleek dat we ook gewoon linksaf hadden kunnen slaan…nou ja, gelukkig was het geen straf om het rondje te rijden.
De weg ging al vrij snel omhoog en naast me zag ik de afgrond zonder vangrail ernaast…brrr
Gelukkig was het niet al te ver en hadden we op de parkeerplaats ook gelijk een plekje.
Het uitzicht hier was fenomenaal mooi, je kon El Capitan, Half Dome en de Bridal Veil Fall zien.
en ja hoor...:-)


Nadat we hier een hele poos gekeken hadden, zijn we weer naar beneden gegaan, waar we weer een groot stuk van het rondje moesten rijden om het park uit te kunnen.
Wat een prachtig park was dit, echt ongelofelijk mooi en we hadden ook nog eens geweldig mooi weer!
Vanuit het park zijn we naar het hotel gereden en daar hebben weer aan een van de picknicktafels bij de rivier gegeten.

1 opmerking:

Margriet zei

Net alles even gelezen van jullie reis tot hier aan toe. Wat zijn die parken toch mooi! Ben blij dat jullie geen beer zijn tegengekomen, een vos is toch ook leuk ;-) Die Blue jay is prachtig!