zaterdag 13 juli 2019

Azoren dag 9 Bouwbedrijf

Gisteravond zag ik een vlek in mijn rok en toen dacht ik, kom ik doe net of het helemaal echt is en ik ga wassen :-)
 Toen we in dit appartement kwamen en M. hoorde dat we bezig waren met het bouwen van een huis, zei ze dat ze zelf bezig was met het verbouwen van een huis en zodoende een heel goed bouwbedrijf kende, ze zou de info doormailen.
Dat heeft ze ook gedaan en daarbij schreef ze dat het bouwbedrijf ons telefoontje verwachtte.
Ook al zijn we nog niet aan een bouwbedrijf toe, Paul heeft toch gebeld, maar niemand nam op.
Een uur later, toen we ergens onderweg waren belde L. van het bouwbedrijf terug en zei dat hij morgenochtend terug zou bellen om af te spreken voor morgenavond.
Vanmorgen belde hij inderdaad terug en vroeg of hij vanmorgen langs kon komen, want hij was toch in de buurt.
Aangezien dit inmiddels een werkvakantie is geworden en alles wat met het huis te maken heeft voorrang krijgt zeiden we kom maar langs.
Voor het gesprek hebben we de tafel even helemaal opgeruimd :-), zodat tekeningen en pc's de ruimte hadden.
 Het was een goed gesprek, maar ze kunnen je natuurlijk vanalles wijsmaken, dus wij vroegen of er ook een project van hun was waar we konden kijken en toen zei hij dat als we wilden we nu gelijk mee konden gaan naar Ponta Delgada, daar zijn ze een huis aan het bouwen wat qua indeling wel wat weg heeft van dat van ons.
Dus reden we achter hem aan naar het benzinestation bij de fontein, parkeerden daar de auto en reden met hem in de auto mee naar het project.
We vonden het er allemaal heel mooi uitzien en er werd heel netjes gebouwd, meestal is het op zo'n bouwwerf een zooi, maar hier was het heel netjes.
Wat we zagen vonden we er ook heel goed uitzien.
We hadden gehoord over light (=goedkoper) bouwen, wat ons niet echt wat leek.
Dit huis wordt op die manier gebouwd en nu konden we dan in het echt zien hoe dat gaat.
L. was er geen voorstander van, omdat het een bouwwijze is die veel wordt toegepast op het vaste land van Portugal, maar men weet niet hoe het effect er van zal zijn over 20 jaar onder invloed van de zee.
Nadat we uitgekeken waren bracht hij ons weer terug naar onze auto.
Het was een heel nuttig gesprek en bezoek.
Inmiddels hadden we best wel trek gekregen, gelukkig had ik wat bolo's in mijn tas gegooid en die hebben we als late lunch opgegeten bij de fontein.
Bij de fontein is ook een virtuele cache waarvoor je in de fontein moest gaan staan....laat dat nou net een van mijn hobbies zijn :-)
Rondom de fontein staan wat van Paul's favoriete bloemen.
 Vervolgens zijn we naar de parkeergarage bij de haven gereden en PD ingegaan.

Het plan was om koffie te drinken op het pleintje bij de kerk, maar dat grote terras zat stampvol en er stond zelfs een wachtrij; echt niet meer leuk.
We zijn wat winkelstraatjes doorgelopen en daarbij kwamen we langs een hele grote meubelzaak die we toen natuurlijk even zijn gaan bekijken.
Zoals we al in eerdere zaken gezien hebben zijn de meubelen die hier op het eiland verkocht worden niet onze smaak; we vinden ze redelijk kitsch, maar het is goed dat we zulke dingen nu vast ontdekken, nu weten we dat er gewoon een container met meubelen hier naar toe moet.
Ik was redelijk moe van het ’s nachts liggen malen, vroeg wakker, gezonde zeelucht en toen zijn we terug naar het appartement gegaan.
Daar ben ik bezig geweest met de foto’s van het huis in Capelas op jaar te organiseren en ook de logjes die over het huis gaan een aparte tag te geven.

Tegen etenstijd zijn we weer naar PD gereden waar we bij Burger King gegeten hebben.
Ik nam een bonenburger, die in dit vleesetende land wel verkocht worden!

 En vandaag namen we ook een ijsje als toetje.

Geen opmerkingen: