zondag 28 november 2021

Douaneformulieren

 In  het kader van het kan maar af zijn, zijn we gisteren bezig geweest met het invullen van de douaneformullieren.
Voor ons zelf en de verhuizers hebben we een systeem van een nummer voor de verdieping en een letter erachter voor de kamer.
Alle dozen zijn zo genummerd en in het huis hangen we t.z.t. een letter op de kamerdeur, zodat de verhuizers weten welke doos ze in welke kamer moeten zetten.
Ik vond het nodig om op alle dozen ook nog eens te schrijven wat erin zit, zodat als we wat nodig hebben we niet eerst alle dozen moeten doorzoeken, maar gelijk de goede kunnen pakken en dat bleek heel goed te zijn, want nu konden we op de dozen lezen wat erin zat en hoefden ze niet eerst weer open om de formulieren te kunnen invullen.
Op elke doos moet een nummersticker komen en op het formulier moet er achter dat nummer in een of twee woorden, in het Engels, geschreven worden wat er in de doos zit.
Google translate er maar even bij voor de juiste Engelse omschrijving van sommige ddingen.
We hebben ons uiterste best gedaan om de hele inrichting van het huis zo duurzaam mogelijk te maken en zo min mogelijk plastic en wat staat er als eerste op de lijst...
Tja, als je er niet het hele jaar bent zijn echte planten natuurlijk geen optie en omdat we toch wel groen wilde hebben, werden het kunststof planten.
Achter de sticker moesten dezelfde woorden als op het formulier, Paul schreef alles op de dozen, ik vulde de formulieren in.
Toen we klaar waren zijn we maar gelijk doorgegaan in de garage.
Daar moesten we ook ons eigen nummersysteem nog op de dozen plakken, dus dat hebben we gelijk gedaan terwijl we ook de douaneformulieren invulden.
Er zullen de komende weken nog wel wat dozen bijkomen, maar niet heel veel meer en die stickeren we dan gelijk als ze dicht gaan.
Maar eigenlijk kunnen we deze klus gewoon afvinken!

Geen opmerkingen: