donderdag 13 februari 2014

Badkamer- en meubelzaken

's Middags gingen we richting Lagoa. Eerst zochten we in Livramento naar de multi cache die we van de week niet hadden konden vinden. We hadden de eigenaar gemaild, die mooi geen antwoord gaf, maar bij de logs stond een foto van een roze deur en die plaats herkende ik.
 Even verderop in de straat moest nog een cache liggen.  Dat bleek in een krot te zijn, natuurlijk niet zo'n mooi krot als ons krot :-) deze was helemaal overwoekerd door planten.
 Het werd weer tijd voor wat 'werken'.  Onderweg kwamen we nog een hartje tegen
 en voor de afwisseling een paar koeien.
 Nu kwamen we bij een hele grote showroom van badkamers en keukens.
We werden hier heel vriendelijk geholpen. We hebben op São Miguel eigenlijk alleen nog maar kleine baden gezien en aangezien we ons huidige bad al een beetje aan de korte kant vinden, willen we niet nog kleiner, maar juist groter. Waarschijnlijk zullen we een bad mee moeten nemen :-)
Bij badkamers vind ik het toch fijner om in een showroom te kijken dan iets uit een catalogus te moeten zoeken, dus ik denk dat we deze zaak bovenaan onze lijst gaan zetten.
 
We hadden al veel  reklameborden met daarop DeBorla zien staan en het was ons ook aangeraden om daar eens te gaan kijken, maar we konden het maar niet vinden. We vroegen het bij een benzinestation en daar vertelden ze ons dat het vlak naast de badkamerzaak moest zijn. Wij een paar keer op en neer, maar zagen niets. Tenslotte gaven we het op, reden naar PD terug en waar kwamen we na kilometers rijden langs?
 Ik vond het een beetje een kruising tussen de Trenthopper en Blokker.
Het leukste vond ik al deze kleuren wc papier, beetje duur € 3,50 voor twee rollen, maar ze zullen wel voor decoratie zijn en niet voor gebruik :-) Deze week gele handdoeken en wc papier, volgende week groene, met koningdag oranje enz :-)
 Toen we weer verder gingen zag ik onderweg nog een meubelzaak, dus weer gestopt en daar naar binnen.
Het leek wel een beetje een veredelde kringloopwinkel, er stond van alles en nog wat in allerlei stijlen door elkaar.
Het is een familiebedrijf en de eigenaresse, die heel goed Engels sprak, vertelde honderduit.
Ze verkopen veel meer dan waar ze ruimte voor hebben en alles is te maken of te bestellen (alleen geen waterbed...) Maar met bijvoorbeeld bankstellen heb ik hetzelfde als met badkamers, die wil ik niet in een catalogus uitzoeken, maar in het echt zien en op kunnen zitten.
Het was weer mooi geweest voor vandaag, we gingen eten, daarna hadden we nog het 'avond ritueel' en Paul heeft nog een hele tijd met S. gepraat over energievoorzieningen, want één ding is zeker, wij nemen géén gasflessen, maar wat wel?

Geen opmerkingen: