zondag 9 februari 2014

Gesprek met de architekt.

Vanmorgen hadden we met N. afgesproken in Hotel Vale Do Navio in Capelas. Hij stond ons al bij het parkeerterrein op te wachten, want het bleek dat het hotel deze maand gesloten was. Maar N. wist wel een andere locatie en wij reden achter hem aan, om bij Bar de Poços uit te komen :-)
We bestelden koffie en installeerden ons met tekeningen, laptops en aantekenblokken binnen aan een tafel.
De laptops kregen we helaas niet ingelogd, dat was jammer want even iets opzoeken, plaatjes laten zien of vertalen was er nu niet bij.
Maar we hebben toch heel veel kunnen bespreken. Wij zijn de eerste klanten (uiteraard lol) van N. die zelf een ontwerp hebben en ook echt over alles van voor naar achter en van links naar recht nagedacht hadden.
N. had ook nog een aantal, vooral architectonische, ideeën, maar wij gaan toch meer voor praktisch dan voor 'het mooi'.
Het werd een lang, goed en ook gezellig gesprek en uiteindelijk zijn we ook nog even naar het krot gelopen en hebben daar ter plaatse ook nog het een en ander besproken.
 Er komt nog een volgend gesprek, waarbij de vriendin van N. aanwezig zal zijn, omdat N. vind dat hij niet goed genoeg Engels spreekt en hij zal nog bellen wanneer ze allebei kunnen. Leuk om haar ook te ontmoeten want zij is degene die de emails vertaald.
Na het gesprek hebben we buiten bij het zwembad onze lunch gegeten.
Paul ging met het fototoestel even proberen hoe het knopje van 10 foto's per seconde werkte en voordat ik kon zeggen dat ik geen zin had in weet ik het hoeveel foto's uit te zoeken, had ik er al ruim 100 die er ongeveer zo uitzagen, whaaaaaaaa
 Ik kon mezelf niet meer inhouden en moest gewoon even met mijn voeten in het water staan. Zo staan ging goed, maar zwemmen zag ik toch nog niet zitten, zo flink ben ik (nog) niet.
 Nu we toch aan deze kant van het eiland waren, gingen we nog een poging wagen om de waypoints van gisteren te zoeken. Het gps/tablet probleem was inmiddels opgelost, dus we zouden de koordinaten moeten kunnen vinden.
Uiteraard heb ik alle Yves hartjes die ik onderweg tegenkwam weer op de foto gezet.
We kwamen ook nog bij een planetarium. Paul liet me de foto zien en vroeg of ik de koepel ergens zag.
Op de foto leek dat ding heel groot, maar we zagen hem nergens, tot ik mijn hoof om de hoek van de poort stak en daar een schattig klein koepeltje zag.
Het is leuk om dit soort dingen te ontdekken, nu weten we dat het er is en gaan we vast wel een keer binnenin kijken.
Langs dit stuk grasland zijn we al vaker gereden, maar nu kwamen we erachter dat het vanaf 1941 tot 1969 een vliegveld is geweest.
en dat stond ook op het mooie straatbordje.
Ik wist dat we op de terugweg naar PD langs een paar Yves hartjes zouden komen, maar had ook gezien dat er niet echt een weg langs ging, dus ik had de camera in de aanslag en probeerde zo goed en zo kwaad als het ging vanuit de rijdende auto foto's te maken. Deze is half gelukt.
Van deze maakte ik vorig jaar ook een foto, maar die was niet echt goed gelukt, deze herkansing is een stuk beter.
Hier was parkeergelegenheid voor de deur, dus daar ben ik even uitgestapt.

2 opmerkingen:

trompke zei

Spannend allemaal! En niet alle caches zoeken toch? Want dan hebben jullie niks meer te zoeken als jullie daar wonen :-)
Je kunt alleen met Yves-hartjes wel een journal vullen ;-)

Jolande zei

Valt wel mee met die caches, ze leggen er toch heel regelmatig nieuwe.
En als we er wonen willen we de andere eilanden gaan bekijken en daar liggen er ook weer genoeg.
Misschien ga ik nog wel eens zo'n journal maken, net zoals ik over het Pad van Ad gedaan heb. (Ik heb meer tijd nodig lol)