dinsdag 11 februari 2014

Keukens en meubelen

De keuken die we in ons huidige huis hebben, is voor mij de perfekte keuken en het liefst zou ik hem t.z.t inpakken en meenemen.
Dat kan helaas niet, maar we hebben een nieuwe keuken ontworpen die er zoveel mogelijk op lijkt, alleen is het natuurlijk wel de vraag of wat wij willen ook verkrijgbaar is op het eiland, dus vandaag gingen we op pad om ons daar eens in te verdiepen.
Het hotel is van een constructiemaatschappij, die ook keukens/badkamers doen en S. had ons de keukenwinkel van harte aanbevolen. Ze had zelf net een nieuwe keuken, daar had ze ons foto's van laten zien en dat zag er allemaal heel mooi uit.
Voor de deur van de winkel zagen we deze driewieler aankomen, dat was wel even een foto waard.
 De keuken'toonzaal' was heel klein en we hadden zoiets van tja....
Een hele vrolijke, vriendelijke en zeer terzake kundige dame, N. hielp ons en voordat we er erg in hadden, zaten we 'voor de grap' en hele keuken uit te zoeken.
Hoge kastjes, draaikasten, apothekerskasten, alles wat we op ons lijstje hadden staan kon!
Er kwam een hele bos met stalen voor keukendeurtjes, oh hou je niet van glanzend? hup, daar werd de bos omgedraaid en kwam de matte kant tevoorschijn. Er was een la vol met stalen voor aanrechtbladen enz.
Ik zou haast willen dat we al echt een keuken uit moesten zoeken :-)
N. gaat tekeningen en een prijsopgave maken en die kunnen we morgen ophalen, we zijn benieuwd.

Hierna liepen we nog even naar Coliseu Micaelense, waar we een cache zochten.
Via Campo de S. Francisco, dat ze nu helemaal opnieuw aan het bestraten zijn met van die kleine vierkanten stenen, en de haven zijn we naar het hotel teruggelopen.
Het weer was weer prachtig en daarom gingen we na de lunch nog een stukje van het hoger gelegen deel van de walvisstaart trail doen
Op dit moment wordt er op het eiland volop gesnoeid en gekapt, dat moet wel want anders zouden de toch 
 al smalle wegen binnen de kortste keren helemaal onbegaanbaar zijn.
 
Waar zou je uitkomen als je deze trap afloopt? We hebben het toch maar niet geprobeerd.
We waren klaar met het bovenstuk wat ons echt weer een heel mooi stukje van het eiland heeft laten zien.We zijn weer naar beneden gereden.
Toen we bij #1 waren hebben we bovenaan de miradouro staan kijken, we hadden geen puf om helemaal naar beneden te lopen. Nou ja, naar beneden lopen was het punt niet, maar daarna weer omhoog klimmen :-) Omdat er uitgerekend op het nulpunt twee mannen stonden te praten, zijn we in de auto gaan zitten en hebben we daar een poosje naar de oceaan zitten kijken, in de hoop dat ze weg zouden gaan.
En toen zag ik ineens een walvis springen! Eerst dacht ik dat ik het me verbeelde, maar hij kwam nog een paar keer boven en uiteindelijk heeft Paul hem ook gezien, zo geweldig leuk!
Als we hier wonen koop ik een hele goede spotting scope en ga ik vanaf ons eigen terras walvissen zitten spotten, oh daar kan ik nu al naar uitkijken.
De mannen stonden er nog steeds en ze zagen er niet uit alsof ze weg zouden gaan, volgens mij bleven ze staan om ons in de gaten te kunnen houden :-)  Wij zijn naar PD terug gereden waar we nog even bij Mobilar (meubelzaak)  wilden rondkijken, we zijn van plan om tegen de tijd dat we gaan verhuizen ons bankstel te vervangen, maar kunnen we dan hier iets vinden naar onze smaak of moet er in Belgie een nieuw gekocht worden dat meegaat in de container, zijn er waterbedden te koop of moet er ook een nieuw (en reserve matras) vanuit Belgie mee, dat soort dingen zijn toch wel handig om van te voren te weten.
De meubelzaak vonden we drie keer niets en vreselijk duur, maar er achter zat een hele grote Chinese winkel en die was wel leuk om even in rond te kijken.
Ik merkte dat ik nu heel anders naar de winkels keek als de vorige keren toen ik nog toerist was :-) nu kijk ik echt met in het achterhoofd het idee van oh dat is daar en daar te koop.
Hierna vonden we het wel weer mooi geweest en zijn we naar het winkelcentrum gereden.
Daar hebben we de auto geparkeerd en toen zijn we toch even omgelopen om te kijken of we nu echt allebei zo blind waren dat we steeds het bord verboden links af te slaan niet gezien hadden, maar mooi dat er helemaal geen bord stond…
Maar toen we na het eten weer naar het hotel gingen zijn we toch maar netjes omgereden :-)
In het hotel hebben we eerst naar huis gebeld, heb ik in het dagboek geschreven en de caches uitgezocht en had Paul weer van alles en nog wat uit te zoeken op de pc.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Met die keuken komt het dus wel goed tegen die tijd :-) Wat moet je aan veel dingen denken als je naar een ander land verhuist!!

Ineke zei

Ontzettend leuk om jullie "avonturen" te volgen! Als toekomstig bewoner zul je inderdaad toch heel anders rondkijken dan als toerist!