donderdag 6 februari 2014

Onze straat

We besloten om wat rond te wandelen in onze straat. :-)
Eerst gingen we naar de oude miradouro. Ik kan me nog zo goed herinneren dat we hier tijdens onze eerste vakantie geweest zijn.
We hadden een soort kokos/creme koeken gekocht en die aten we hier als lunch op. Ik maakte foto's van de omgeving en heb toen mijn uiterste best gedaan om die zo te maken dat die vreselijk lelijke huisjes er niet op zouden komen whahaha.
 Eigenlijk waren we van plan om naar de helemaal vernieuwde miradouro te lopen, maar we hadden toch ook wel veel zin in een kop koffie en daarom liepen we eerst naar beneden.
 Eerst hebben we even bij het zwembad gekeken. Er was zelfs iemand dapper genoeg om te zwemmen.
 De zee was redelijk rustig vandaag, maar af en toe kwamen er toch best aardige golven dus zijn we toch maar op een afstandje van het kleine badje gebleven.
 Bar de Poços kijkt uit op het zwembad en de haven van Poços, wat onder de gemeente Capelas valt.
Het was inmiddels heerlijk weer geworden en dus zaten wij lekker buiten op het terras te genieten van onze koffie met view.

 Op de terugweg keken we uit op de olifantsleurf rots. Soms is het inderdaad net alsof er een olifant in het water staat, een prachtig gezicht en een fantastisch gevoel dat dit t.z.t ons uitzicht gaat worden.

In Capelas wordt er hard gewerkt aan verfraaiing. Eerst werd het zwembad aangepakt. Inmiddels is het voetbalstadion vernieuwd en de oerlelijke ronde muur afgebroken en vlak nadat wij vorig jaar geweest zijn is de hoogste miradouro helemaal vernieuwd en zijn er  picknickplaatsen  met bbq's aangelegd.
 En daar hebben we heerlijk gezeten terwijl we onze lunch aten.  Hier keken we uit op de kleine miradouro, waar we later ook nog even zijn gaan kijken.
 De vernieuwde miradouro is heel origineel. Ze hebben een bootje helemaal opgeknapt, daar kun je nu in en dan heb je een fantastisch uitzicht.
 En terwijl ik daar zo zat, te genieten van al dit moois en het heerlijke weer, bedacht ik me dat ik me niet meer op vakantie voelde, ik voelde me gewoon thuis!

1 opmerking:

trompke zei

Wou net vragen "voelen jullie je al thuis?" Ja dus ;-)
Had al de indruk dat er het een en ander was veranderd tov de Google-maps-foto's ;-)