zaterdag 8 februari 2014

De derde dag

Het regende in Ponta Delgada, maar voor ons maakte dat niet zoveel uit want wij hadden allemaal afspraken vandaag.
Eerst hadden we een gesprek met onze advokaat.
 Daarna een gesprek met de architect van de provincie Ponta Delgada.
 We hadden net even tijd om op de kamer te lunchen en toen was het alweer tijd om R. in zijn nieuwe kantoor te ontmoeten. Het vinden van de straat en het nummer was geen probleem, maar het kantoor vinden was een ander verhaal. Gelukkig wees iemand van een ander kantoor ons de weg en kwam R. toen net de gang in lopen.
 Toen we later weer buiten kwamen was de mist veel erger geworden. Nu hebben we al weet ik het hoeveel keer gemerkt dat als het in PD regenachtig/mistig weer is en we naar de andere kant van het eiland rijden het daar een stuk beter is.
Iemand vertelde ons dat Capelas een microklimaat heeft en dat het daar vaak nog een stukje beter is, kijk zulke dingen horen we natuurlijk graag, want regen en grauw weer hebben we hier al genoeg.
Ook dit keer was het weer zo, halverwege het eiland werd het droog.
Het plan was om in de buurt van Ribeira Grande met een multi rondom de kunst van Yves te beginnen, maar de gps en tablet dachten daar anders over. Paul kreeg de waypoints niet tevoorschijn en ik kan helemaal niet met die apparaten overweg.
 Eerst hebben we nog geprobeerd om dan maar zo het eerste Waypoint te vinden. Ik had thuis op Google maps gekeken en wist ongeveer waar we moesten zijn, maar dat lukte niet.
Wel kwamen we nog wat kunstwerken tegen die ik natuurlijk op de foto heb gezet.
We reden voorbij dit bord, dus dat werd keren op de rotonde en er nog een keer langs :-)
 Toen we even ergens geparkeerd stonden had ik gezien dat één van de koplampen van de auto niet werkte, niet echt handig in het donker.
Paul belde met het verhuurbedrijf en die vroegen of we vanuit het hotel wilden bellen, dan zouden ze een andere auto brengen.
En inderdaad, een kwartier nadat we belden stond er iemand met een andere, nieuwere auto op de parkeerplaats, dat vonden we toch wel een hele goede service.
Ook in PD was het nu droog en omdat we veel gezeten hadden vandaag gingen we lopend naar het winkelcentrum.
We namen een andere weg, die langs dit kerkje kwam, waar we nog even een cache zochten.
 Voor het winkelcentrum maakte ik een foto van de walvis, om er bij de liften achter te komen dat het verboden is om in het winkelcentrum te fotograferen.
Nou gelukkig dat we dat nu pas zagen, want de vorige keren hebben we zo'n beetje het hele winkelcentrum op de foto gezet, dus hoeven we dat nu niet meer stiekem te doen :-)
En zo was de derde dag ook al bijna weer voorbij.

Geen opmerkingen: