dinsdag 25 maart 2014

Trouwdag

Vandaag was het onze trouwdag, die begonnen we om middernacht met kaartjes.
 Gisteravond keken we even naar het saldo op onze Oyster Card en toen zagen we dat er bij Paul helemaal niets meer van klopte. Een vriendelijke controleur bekeek de geschiedenis en inderdaad waren er wat dingen mis gegaan, hij kon er helaas niets aan doen, maar als we morgenochtend nou even bij het loket langs gingen zou alles goed komen.
De volgende ochtend gingen we dus naar de metro van Paddington station en om een lang verhaal heel kort te maken, daar werden we van het kastje naar de muur gestuurd.
Uiteindelijk stonden we in een lange rij voor weer een ander loket en toen we eindelijk aan de beurt waren, deed de mens achter het loket zonder ook maar iets te zeggen het gordijn naar beneden en konden we het allemaal uitzoeken.
We zijn nog naar de ingang aan de andere kant van het station gelopen, maar daar was geen loket. De vriendelijke controleurs vertelden dat we op een ander groot station het wel geregeld konden krijgen, dus wij naar Kings Cross,

 Daar hebben we in de rij gestaan, waar we de kaarten gekocht hadden, maar daar konden ze ons niet helpen, want ze verkochten de kaarten allen maar....
Er was wel één heel loket open, met daarachter een rij die langer was dan een rij voor een Efteling attraktie op een drukke zomerdag... We waren inmiddels al 3 uur bezig en nog geen stap verder en we geloofden het ook wel. Paul heeft geld opgeladen op zijn kaart en hij gaat er thuis wel over mailen.
Het was inmiddels allang lunchtijd geweest en we besloten om in een van de restaurantjes op het station wat te eten.
In het station stonden piano's waar je op mag spelen als je wil, hier was net iemand bezig, erg leuk zoiets.
 Ik zou wel elke dag in Londen willen lunchen, mmm
 Na de lunch namen we de metro naar Leicester Square, waar we naar de Shakespeare fontein keken
 De Swiss Cantonal tree.
En omdat we er nu in de middag op een heel uur waren, zagen we het Glockenspiel in werking.
 Ook zagen we voor het eerst een M&M winkel, waar het hartstikke druk was.
 We hebben er ook even binnen gekeken, je kon tegen de chocoladelucht hangen.
Dit grote schilderij met vlaggen is helemaal van M&M's gemaakt.
 Één van de M's.
 Vier verdiepingen met M&M spullen, niet te filmen. We hebben er niets gekocht, maar Paul heeft er wel een muntje gedraaid.

3 opmerkingen:

Margriet zei

gefeliciteerd!

Chris zei

Hartelijk gefeliciteerd Jolande en Paul, wat bijzonder om dit in London gevierd te hebben!

Jolande zei

Dank jullie.
Het begint al een beetje een traditie te worden, want dit was de derde keer achter elkaar dat we op onze trouwdag in Londen waren. Normaal zou ik dat erg saai vinden, maar ja, het is Londen he en dat verveelt nooit :-)