zondag 26 oktober 2014

Dag 1 Dubrovnik

Tegen vier uur reden we richting Dubrovnik, naar ons hotel.
Omdat we een huurauto hadden en parkeren in een stadscentrum vaak niet echt handig is, hadden we een hotel buiten het centrum geboekt, met parkeerplaats en op loopafstand.
Hotel bleek niet helemaal het goede woord te zijn, maar een appartement was het ook niet
Het was meer een kamer in een huis, met een ontzettend vriendelijke eigenaar.
 De kamer was niet echt groot, maar alles wat groter is dan de kamers in het Judd in London, vinden we al vlug groot genoeg :-)
 Wat we niet echt handig vonden was dat de (ruime) badkamer niet aan onze kamer grensde, maar aan de andere kant van de gang lag.
Hij was wel helemaal voor ons, we kregen er een sleutel van, maar dat hield in dat je telkens als je naar de badkamer ging, je wel aan die sleutel moest denken.
Gelukkig was het niet voor drie weken, maar voor drie nachten en verder was alles mooi en schoon, dus vooruit maar.
 Vanuit de kamer hadden we zeezicht.
 Toen we onze bagage op de kamer gebracht hadden, hebben we met onze altijd meereizende waterkoker een kop thee gemaakt en toen zijn we naar de oude stad gelopen.
Op sommige plekken liep de stoep langs een afgrond naar de zee en daar waren hoge hekken geplaatst, waaraan allemaal slotjes gehangen waren.
 Op de muur bij de stadspoort naar de oude stad zaten deze twee kattepoezen.
 Via de Pilepoort liepen we de oude stad binnen.
 En toen we daar waren had ik heel sterk het idee dat ik in een of ander dekor van een film terecht gekomen was, zo ontzettend mooi en sfeervol.
Ik bleek niet de enige met dat gevoel te zijn, want later bleek dat stukken van King of Thrones hier opgenomen worden, sterker nog, de opnamen waren bezig toen wij hier waren.
Maar aangezien we niet gehinderd werden door ook maar enige kennis van Dubrovnik of van King of Thrones, wisten we dat niet. :-)
De winkels hadden geen uithangborden, je moest dus echt heel goed naar binnen kijken wat voor winkel er binnen was.
Dit was een van de eerste winkels waar we langsliepen, het bleek een boekwinkel te zijn, waar ik gelijk naar binnen ging en een Kroatische versie van Harry Potter bemachtigde.
 Het was al laat op de middag en de markt was net afgelopen.
 We keken rond bij de oude haven
 en toen hadden we best wel trek. Restaurantjes genoeg, wij kozen voor Mexicaans,
Na het eten haalden we nog een (schep)ijsje, zeg maar ijs :-) , want één bolletje is net zo groot als bij ons drie bolletjes zijn.
Er reden bussen in de richting van het hotel, maar het was een heerlijke zomeravond en wij zijn lopend terug gegaan.
Op de kamer hebben we nog even thee gedronken en toen vonden we het wel mooi geweest, het was een hele lange, maar mooie dag.

1 opmerking:

Margriet zei

Ach, voor 3 nachten is zo'n kamer wel te doen. Mooie foto's! Daar wil ik ook wel een keer naar toe!